Felhívás!

Cîţu: a PNL támogatja, hogy minden gazdasági tevékenységhez megköveteljék a zöldigazolványt

Cîţu: a PNL támogatja, hogy minden gazdasági tevékenységhez megköveteljék a zöldigazolványt Románia

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) támogatni fogja a parlamentben, hogy minden gazdasági tevékenységhez megköveteljék a zöldigazolványt, leszámítva a létszükségleti cikkeket árusító egységeket – ismertette az alakulat vezetőtestületének döntését Florin Cîţu.

A liberális pártelnök a PNL végrehajtó bizottságának pénteki ülése után azt mondta, tudatában van annak, hogy nem népszerű a kezdeményezés, miszerint zöldigazolványhoz kötnének szinte minden gazdasági tevékenységet, de vállalja ezt a politikai kockázatot, mert csak így lehet elkerülni a gazdaság újbóli lezárását.

Cîţu hangsúlyozta, a létszükségleti cikkeket árusító egységekre nem lesz érvényes a rendelkezés. Ezek listáját a parlamentben véglegesítik majd, és az élelmiszerboltok, szupermarketek, gyógyszertárak minden bizonnyal rajta lesznek.

A tervek szerint az intézkedést akkor vezetnék be egy adott településen, amikor a megbetegedések magas száma miatt esedékes lenne az adott település vesztegzár alá vonása.

Felhívást tesznek közzé az oltáskampány támogatására

A PNL végrehajtó bizottsága arról is döntött, hogy a párt felhívást intéz a Covid-19 elleni oltáskampány támogatására.

“Ezt a felhívást a PNL valamennyi szervezete terjeszteni fogja a következő időszakban az oltási kampány felgyorsítása érdekében” – nyilatkozta Florin Cîţu ügyvivő miniszterelnök.

A PNL végrehajtó bizottsága pénteken 11-kor ült össze videokonferencia keretében.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások