Felhívás!

Börtön a terrorista propagandáért

Börtön a terrorista propagandáért Románia

Románia Legfelsőbb Bírósága 1 év 5 hónap és 10 nap szabadságvesztésre ítélt egy aradi illetőségű fiatal hölgyet “terrorista propaganda bűncselekményének elkövetése” címén. Az ítélet még nem jogerős.

Maria Livia Bailával szemben az a vád, hogy arab terrorista körökkel rokonszenvezett, méltatta, dicsérte ténykedéseiket, újabb terrorista cselekményekre biztatta őket. A Terrorizmus és Szervezett Bűnözés Elleni Hatóság (DIICOT) egy ideig megfigyelés alatt tartotta a hölgyet, majd őrizetbe vették. Lefoglaltak számos olyan eszközt (mobiltelefon, számítógép, DVD stb.), amelyeket M.L.B. felhasznált a radikális hangú terrorista propagandára, ilyen jellegű levelezésre. A nyomozók azt is megfigyelték, hogy a hölgy tavalytól kezdődően fokozatosan radikalizálódott, az internetes beírásai, üzenetei egyre agresszívebb hangúak lettek. Valószínűleg arabul is megtanult, hiszen arab szövegeket is küldött, és arab szövegű dokumentumokat is birtokolt. Internet-felhasználóként gyakran látogatott olyan honlapokat, amelyek a közel-keleti terrorista csoportok ténykedéseiről közöltek beszámolókat. A vádirat szerint olyan megnyilatkozásai is voltak, miszerint szívesen harcolna valamelyik iszlamista terrorszervezetben.

(bl)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. november 23., 19:14
  ÉRTÉKELÉS: -1

  Ha én lennék a biró nem röhögtetném magam! A hölgyet egyenesen kiraknám az országból, megfosztva állampolgárságától! Igaz az ilyen mariákért 1 kecskét sem adna az arab!

 • User
  Dátum: 2020. november 24., 12:09
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Na Beke és Szőcs közel se járt hasonló témákban és mégis 5 évet kaptak. A craiovai ügyet nem tudták lenyomozni “sehogyse” . De egy frusztrált agyamentet,ki nagy valószinűséggel google fordítót használt ,szimpatizált azzal akikkel és ez miatt kap szűk másfél évet. Na ez emberek.Ügyesek…Igazságot mindenkinek 🙂