Hirdetés
Hirdetés

Koronavírus-gyorstesztnek vetik alá azokat, akik Promachonasnál lépnek be Görögországba

Koronavírus-gyorstesztnek vetik alá azokat, akik Promachonasnál lépnek be Görögországba Külföld

Koronavírus-gyorstesztnek vetik alá november 20-ától mindazokat, akik Promachonasnál lépnek be Görögország területére – hívja fel a figyelmet hétfői közleményében a külügyminisztérium.

Hirdetés
Hirdetés

Az eredményt azonnal közlik, amennyiben ez pozitív, az utazót nem engedik be az országba.

Az előírás alól kivételt képeznek a közúti fuvarozók.

A külügy hangsúlyozza: ez az eljárás kiegészíti az eddigi előírásokat, tehát továbbra is kötelező egy, a belépés előtt legtöbb 72 órával megszerzett negatív PCR-teszteredmény felmutatása, illetve az úgynevezett PLF (Passenger Locator Form) kitöltése.

A minisztérium azt ajánlja a román állampolgároknak, hogy alaposan tájékozódjanak, mielőtt külföldre indulnak.

A külügy emlékeztet: a román állampolgárok konzuli segítséget kérhetnek az athéni román nagykövetség 00302106774035-ös vagy a thesszaloniki főkonzulátus 00302310340088-as telefonszámán.

E mellett azoknak a román állampolgároknak, akik rendkívüli helyzetbe kerülnek, rendelkezésre áll a Görögországban működő román diplomáciai képviselet 00306978996222-es és Románia thesszaloniki főkonzulátusának 00306946049076-os állandóan hívató telefonszáma.

A Külügyminisztérium javasolja továbbá a http://atena.mae.ro, a http://salonic.mae.ro, a https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro, valamint a www.mae.ro weboldalak tanulmányozását.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük