Felhívás!

Változott a kézdivásárhelyi kórház besorolása

Változott a kézdivásárhelyi kórház besorolása Kovászna megye

A Kézdivásárhelyi Városi Kórház is felkerült (Barót és Kovászna mellett) a koronavírusos betegeket kezelő intézményeket támogató kórházak listájára, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy itt is kezelhetik a könnyebb, illetve közepesen súlyos eseteket. (Koronavírusra pozitívan tesztelt, illetve más társbetegségekben is szenvedő páciensek.) Erre a célra a belgyógyászat épülete van kijelölve, a többi osztályokon továbbra is a megszokott körülmények között történik a betegellátás.

A súlyos eseteket továbbra is a Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházban látják el, amely rendelkezik a koronavírusos betegek ellátására kijelölt intenzív osztállyal. Az intézkedésre (a 2007/2020-as kormányrendelettel módosították az 555/2020-as rendeletet) azért volt szükség, mert az elmúlt időszakban megnövekedett a koronavírussal fertőzött személyek száma, bővíteni kellett az ilyen eseteket ellátó kórházi helyeket.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. november 24., 12:15
  ÉRTÉKELÉS: 3

  A Baroti korhaz nem korhaz csak aktamasolo iroda.Oda beteg ember ne menjen.Kovid reszleg?Egy vicc,meg oxigen sincs.Hiaba nyal a vezetoseg a megyenek,a semmi csak semmi marad!Arrol nem beszelve hogy az oktoberi fizetes Meg sehol sincs.Kerdem en,az alkalmazottak mibol fizetnek szamlakat?A lenyeg azon van hogy az ujsagban szerepeljunk”jo uton halad a Baroti korhaz”.Igen,a lejton lefele .

 • User
  Dátum: 2020. november 24., 22:21
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Azért változott a besorolás, hogy ne tudjátok, miért nem kaptok fizetést. Lehet az említett egységek valóban magánszanatóriumokká lettek???