Felhívás!

Bicikliparkolókkal kell ellátni a középületeket, piacokat, pályaudvarokat

Bicikliparkolókkal kell ellátni a középületeket, piacokat, pályaudvarokat Románia

Klaus Iohannis államfő kihirdette a kerékpárok nyilvános helyeken történő parkolásának megkönnyítéséhez szükséges intézkedések törvényét.

A törvény értelmében a középületeket, állami iskolákat, élelmiszerpiacokat, vásártereket, autóbuszállomásokat és az utasforgalmat kiszolgáló pályaudvarokat olyan fémszerkezetekkel kell ellátni, amelyek legalább 10 kerékpár egyidejű parkolását teszik lehetővé. Ezekre lopásgátló eszközöket is kell szerelni.

A műemlék épületek esetében a bicikliparkolókat az építészeti sajátosságok figyelembe vételével, a vonatkozó törvényeknek megfelelően alakítják ki.

A jogszabály figyelmen kívül hagyása 2000 és 4000 lej közötti bírságot von maga után.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. november 14., 18:26
  ÉRTÉKELÉS: -3

  Ez fontos törvény….Egészségügyi,gazdasági,stb.valsag idején ez volt a legfontosabb!Sepsiszentgyörgyön amúgy nincsenek biciklisták,ami van az csufsag.De majd lesz parkoló!

 • User
  Dátum: 2020. november 14., 19:10
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Kezdin nem artana a szekereknek is kijelolni porkolokat az uzletek kornyeken,nem egyebbert de tonkre teszik a zoldovezetet amig elfogyasszak a sort es a Monikat!!!

  • User
   Dátum: 2020. november 15., 11:21
   ÉRTÉKELÉS: 5

   Hát azért mondták ,hogy Kézdi kikötőváros mert csütörtökön kikötötték a ,luvakat’a kocsma elé .Hová kötötték? Egymás szekeréhez.

 • User
  Dátum: 2020. november 15., 21:49
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Sárfalva és Kézdi között a “Libac hídnál” is jó lenne valamit kezdeni a sárral! Én megértem, h valakinek nagy üzlet a potya föld, de jön az eső és a hideg s megtöltik a sáncokat az ártatlanok!😢
  Apropó “fejesek”😆 Mennyi homokot vettek az oroszfalvi vizvezeték munkálatokhoz?! Egy 30 cm homokágy megtette volna a csőnek, a többi mehetett volna vissza!€£$$$$€€€😆😎

  • User
   Dátum: 2020. november 16., 19:03
   ÉRTÉKELÉS: 1

   21;49nek:ma 3 ora utan takaritottak az uttestet a rataposott foldtol.Ezzel a jelenseggel nagyon sok helyen talalkozunk az utakon csak az az erdekes hogy senki nem intezkedik.