Hirdetés
Hirdetés

Infrastrukturális fejlesztésekre összpontosítva

Infrastrukturális fejlesztésekre összpontosítva Kovászna megye

A világjárvány nemcsak az egészségünket, hanem a munkahelyeket is veszélyezteti, éppen ezért az elmúlt időszakban, nagyberuházásokba kezdtünk, hiszen az építkezési ipar az egyik megmentője a munkahelyeknek – fogalmazott Tamás Sándor Kovászna Megye Tanácsának elnöke a csütörtöki tanácsülésen, beszámolva arról, hogy folyamatban van Erdővidék teljes úthálózatának felújítása.

Hirdetés
Hirdetés

„A Málnásfürdő-Hatod-Nagybacon-Bibarcfalva-Barót-ágostonfalvi híd közötti megyei út modernizálása 75 millió lejes beruházás. A több mint ötven kilométeres szakasz teljes felújítása jól halad, már több mint 18 km-en letették az első aszfalt réteget, amire majd jön egy koptatóréteg is. Brassó megye a maga részén ugyancsak modernizálja ezt az útszakaszt, egészen az országúti elágazásig. Többek között a pályázat kapcsán fogadtunk el költségvetés-kiigazítást a megyei tanácsülésen” – számolt be Tamás Sándor.

„Hasonló uniós pályázat a Barót-Olasztelek-Vargyas-megyehatár közötti út korszerűsítése, közös elképzelés Hargita megyével. A Kovászna Megyei Út és Híd RT. nyerte el a közbeszerzést, aláírtuk a szerződést. A beruházás szükségessége mellett fontosnak tartjuk, hogy a helyi gazdaságot erősítsük, a megyei önkormányzat tulajdonában levő vállalatnál száz háromszéki ember dolgozik. A szerződés értéke 39 millió lej. A harmadik, folyamatban levő, nagy munkálat a megyében a Bodzavidék-Orbaiszék közötti 22,5 km-es útszakasz modernizálása, ez 24 millió lejes beruházás, amelyet országos és saját költségvetésből finanszírozunk” – tájékoztatott a tanácselnök.

(sajtóközlemény)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük