Felhívás!

Beoltatta magát a szenátus, illetve a képviselőház elnöke

Beoltatta magát a szenátus, illetve a képviselőház elnöke Románia

Beoltatta magát kedden COVID-19 ellen Anca Dragu, a szenátus elnöke és Ludovic Orban, a képviselőház elnöke.

A két házelnököt a fővárosi Carol Davila katonai kórházban oltották be.

Az oltáskampány második szakasza pénteken kezdődött.

Dragu: a beoltottak napi aránya növekedik, ez azt jelenti, hogy rövidesen visszatérhetünk a régi kerékvágásba

Növekedett a napi beoltottak aránya, ami azt jelenti, hogy rövidesen visszatérhetünk a régi kerékvágásba – nyilatkozta Anca Dragu, a szenátus elnöke kedd reggel, miután megkapta a COVID-19 elleni oltást.

“Örülök, hogy növekszik a beoltottsági ráta. Már naponta 30.000 oltást adnak be. Ez azt jelenti, hogy rövidesen visszatérhetünk a régi kerékvágásba, meglátogathatjuk családtagjainkat, megölelhetjük szeretteinket, visszatérhetünk tevékenységeinkhez, sétálhatunk, egyszóval visszatérhetünk a korábbi életünkhöz. Ez nagyon jó jel a román gazdaság számára, és jó jel erre az évkezdésre” – mondta a házelnök.

Orban: meg akartam mutatni, hogy a romániai lakosság bízhat az oltásban

Ludovic Orban képviselőházi elnök úgy nyilatkozott, miután beoltották COVID-19 ellen, hogy be akarja bizonyítani a romániai lakosságnak, hogy az oltás veszélytelen, és az egyetlen út a normális élethez való visszatérés felé.

“Kiemelten az volt a célom, hogy bebizonyítsam a románoknak, hogy bízniuk kell az oltásban, az oltási folyamat nem jár kockázattal, és az állampolgárok beoltása jelenti az egyetlen utat a normális élet felé, a gazdasági fejlődés folytatása felé” – mondta Ludovic Orban.

Az alsóház elnöke kiemelte az oltáskampány kapcsán tapasztalható európai szintű szolidaritást, és emlékeztetett, hogy az EU-ban már két jóváhagyott vakcina van, Romániában is idővel nőni fog a felhasználható oltásmennyiség.

Ugyanakkor infrastrukturális és logisztikai fejlesztéssel fokozatosan növelik az oltási kapacitást, hogy mielőbb véget vessenek a pandémiának – mondta Ludovic Orban.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.