Felhívás!

A legjobbak között van Románia a beadott oltások számát tekintve

A legjobbak között van Románia a beadott oltások számát tekintve Románia

A rangsor első felében van Románia a COVID-19 ellen beadott védőoltások számát tekintve. Országunk világszinten 17., az Európai Unió tagállamai között hatodik helyen található a Bloomberg összesítése szerint, amelyet a Digi24 szemlézett.


Az első helyen az Egyesült Államok áll 14,7 millió beadott védőoltással, majd Kína következik 10 millió immunizált személlyel. Az Európai Unióban eddig 5,7 millió személyt oltottak be, Nagy-Britanniában pedig 4,5 milliót.

Az Uniós országok között Olaszország vezet 1,16 millió oltással, majd Németország (1,14 millió), Spanyolország (897 ezer), Franciaország (479 ezer), Lengyelország (469 ezer), és Románia (235 ezer) következik.

A sorrendet a beadott védőoltások számának függvényében határozták meg.

Ami a lakosságarányos beoltottságot illeti, az első helyen Izrael található, ahol már a lakosság 28,52 százalékát sikerült immunizálni, majd az Egyesült Arab Emírségek (18,34%), Bahrein (9,62%), Nagy-Britannia (6,76%) és az Egyesült Államok (4,48%) következik. Romániában eddig a lakosság 1,21 százaléka kapta meg a védőoltást.

A történelem legátfogóbb oltási kampányának keretében már több mint 44 millió adag oltást adtak be a világ 51 országában, derül ki a Bloomber adataiból. Átlagosan naponta 2,27 millió személy kapja meg a vakcinát.

Romániában január 15-én vette kezdetét az oltáskampány második szakasza, amelynek keretében már több mint 300 ezer ember kérte a vakcina beadását. Hétfőn több mint 30 ezer személy kapta meg az oltást.

(Digi24/Bloomberg)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások