Felhívás!

Az EU finanszírozza a munkát

Az EU finanszírozza a munkát Románia

Európai uniós alapokból újítják fel az UNESCO-világörökség részét képező szászkézdi evangélikus erődtemplomot – tájékoztat a központi fejlesztési régió közleménye.

Az idézett forrás szerint a 2,32 millió lej értékű (ebből 2,16 millió lej vissza nem térítendő) támogatásról szóló dokumentumot hétfőn írta alá Johannes Halmen, a szászkézdi evangélikus parókia képviselője és Simona Creţu, a fejlesztési régió igazgatója.

A szászkézdi és a másik hat, a központi fejlesztési régió területén lévő templom, amelyeket a világörökség részének nyilvánítottak (Berethalom – Biertan, Nagybaromlak – Valea Viilor, Prázsmár – Prejmer, Szászfehéregyháza – Viscri, Kelnek – Câlnic, Székelyderzs – Dârju), több mint ötszáz éve épült, és a régió épített örökségének legreprezentatívabb darabjait képezik.

„A munkálatokkal teljesen felújítják (falak, tetőzet, lépcsők, padlózat, elektromos hálózat) a templom harangtornyát, amely az egyik legszebb középkori építmény Erdélyben” – írja az idézett dokumentum. Miután 2019-ben a felújítási munkálatokat befejezik, a turisták a templom mellett a tornyot is látogathatják majd.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.