Felhívás!

Oltean is versenybe szállt

Oltean Csongor, a Háromszéki Ifjúsági Tanács (HÁRIT) elnöke is megpályázza a MIÉRT elnöki tisztségét. A Magyar Ifjúsági Értekezlet június 16. és 18. között tartja küldöttgyűlését, amelyen a küldöttek új elnököt választanak a szervezet élére.

 

Az elnöki tisztségre pályázóknak május 20-ig kellett beküldeniük jelentkezési csomagjukat, és a határidőig hárman jelentkeztek: Oltean Csongor, a Háromszéki Ifjúsági Tanács elnöke, Talpas Botond, a KIFOR alelnöke és Tamás Réka, a MIÉRT irodavezetője.

Oltean Csongor érdeklődésünkre elmondta, hogy két éve a Magyar Ifjúsági Értekezlet olyan irányba mozdult el, amit az együttműködés jellemez, és ezt a hangulatot szeretné erősíteni. Ugyanakkor jelöltprogramjának kiemelt pontja a MIÉRT egyik legfontosabb bázisára, a középiskolásokra vonatkozik. Megjegyezte, Háromszéken sikerült egy jó kapcsolatot kiépíteni az ifjúsági szervezetekkel: a megyében 14 diáktanács aktívan szervez, pályáznak, feltöltik tartalommal a HÁRIT munkáját, és országos szinten is ezt szeretné működtetni, bővíteni.

A HÁRIT elnöke hangsúlyt fektetne a fiatal önkormányzati képviselők képzésére, a tagszervezetek megerősítésére, valamint a MIÉRT külpolitikai tevékenységére, valamint fontosnak tartja az innovációt, a kommunikációs csatornák bővítését is. Oltean Csongor ma Medgyesen, szülővárosában indítja az elnökjelölti kampányát, és az elkövetkező időszakban végigjárja az országot, hogy találkozhasson az ifjúsági szervezetek képviselőivel. Hangsúlyozta: versenytársaival megbeszélték, hogy nem folytatnak negatív kampányt, a közös cél az, hogy ebből elsősorban a MIÉRT nyerjen.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.