Felhívás!

RÖVIDEN

Baleset az A1-esen

Egy nőt és egy kiskorút kórházba szállítottak, miután egy kisbusz felborult az A1-es autópályán Nagytopoly közelében. A kisbusz Lugos felől Temesvár irányába tartott, és egy másik kisbuszt szállított utánfutóján. Az egyik gumiabroncs felrobbant, így borult fel a jármű, amelyben hét felnőtt és egy gyerek utazott. Közülük egy személy szorult orvosi ellátásra. Egy 67 éves nőről van szó, aki tudatánál van, őt a kórházba szállították, ugyanakkor a gyereket is kórházba szállították, megelőzésképpen. Mivel két kisbuszról volt szó, a hatóságok részlegesen életbe léptették a vörös színű riasztást. A szerencsétlenség helyszínére három tűzoltókocsi vonult ki, egy feszítő-vágó felszereléssel ellátott gépjármű, több sérült ellátására alkalmas gépjármű, egy mobil kórház, három SMURD mentőkocsi és két mentőszolgálati autó érkezett. Később egy SMURD-helikoptert kiküldtek.

Privát cigigyár

187 kilogramm dohányt koboztak el a fővárosi rendőr-főkapitányság munkatársai, miután tetten értek egy férfit, amint ömlesztett dohányt csomagolt egy tömbház alagsorában, kereskedés céljából. A 37 éves férfi a tömbház lakótársulásának elnöke. Hosszabb ideig megfigyelés alatt tartották a gyanúsítottat és az ingatlant, miután bejelentést kaptak, miszerint a tömbház alagsorában dohányfeldolgozó- és csomagoló műhelyt működtet valaki. A férfit akkor kapták el, amikor éppen csomagolta a cigarettákat, a műhelyben elektromos mérlegek, cigarettagyártó gépezet, dohányőrlő és szárítógép is volt.

Még van idő kiváltani

A honatyák módosításokkal fogadták el a 2016/17-es kormányrendeletet, amelynek értelmében június 30-a lett volna a határidő a tűzvédelmi engedélyek kiváltására. Az egyik módosító javaslattal kitolták a határidőt szeptember 30-áig. A rendelet szerint ezzel lehetőséget biztosítanak az érintetteknek a tűzvédelmi engedélyek beszerzésére, ugyanakkor elkerülik azt, hogy a határidő lejárta előtt felgyűljenek az igénylések, ami ahhoz vezetne, hogy késve bocsátanák ki a jóváhagyásokat.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.