Hirdetés
Hirdetés

Az eltűnt személyek utáni nyomozást segítő törvénytervezetet fogad el a kormány

Az eltűnt személyek utáni nyomozást segítő törvénytervezetet fogad el a kormány Románia

Az eltűnt személyek keresésére vonatkozó pontos eljárásokat és a nyomozás sikerességét növelő módszereket szögezi le az a törvénytervezet, amelyet a kormány csütörtöki ülésén első olvasatban megvitat, jelentette ki Viorica Dăncilă kormányfő.

Hirdetés
Hirdetés

“Módosítjuk a törvényt, hogy ne történhessen meg többé a caracali ügyhöz hasonló dráma, amely az egész társadalmat megrázta. A mai ülésen első olvasatban vitatjuk meg a törvénytervezetet, amely pontosan leszögezi, milyen eljárásokat kell követni az eltűnt személyek keresésekor, ugyanakkor az adminisztratív és intézményes akadályok felszámolásával növeli a nyomozások sikerességét” – mondta Dăncilă a kormányülés kezdetén.

Hozzátette, a gyerekek elrablása esetében alkalmazandó eljárásokon is javítanak, felgyorsítják azokat, nagyobb erőket vetnek be a nyomozáshoz mind a belföldi, mind a külföldi esetekben.

A már közvitára bocsátott törvénymódosításokkal a hatóságok a nyomozások sikerességét akarják növelni.

Viorica Dăncilă bejelentette, fel fogja kérni a parlamentet, hogy sürgősségi eljárással, rendkívüli ülésen fogadja el a törvénytervezetet.

“A tegnap megkaptuk a tárcaközi bizottság jelentését. A munkacsoport 14 intézkedést tartalmazó csomagot dolgozott már ki (…), melyeket gyakorlatba fogunk ültetni annak érdekében, hogy a reakcióidő a kritikus helyzetekben lerövidüljön. (…) A 112-es segélyhívószám szolgáltatást is hatékonyabbá tesszük, kidolgoztunk már egy sürgősségi rendelettervezetet. (…) A bizottság intézkedést javasolt az integrált diszpécserszolgálat hatékonyabb működtetésére és a diszpécserek folyamatos képzésére is” – mutatott rá a kormányfő.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük