Felhívás!

Az első romániai város, amely önként elszigetelte magát

Az első romániai város, amely önként elszigetelte magát Románia

Gura Humorului városának hatóságai úgy döntöttek, hogy elszigetelik magukat, ezzel próbálják megakadályozni a koronavírus terjedését. A városban eddig nem jelentettek egyetlen fertőzöttet sem, ám Szucsáva közelsége mégis félelmet kelt a helyiekben.

Az önkormányzat azért döntött az elszigetelés mellett, hogy megakadályozza a vírus terjedését. A helyi rendőrség kivonult a helység be- és kijárataihoz, ahol ellenőrzéseket végeznek. Az elszigetelés a város hozzáférhetőségét csökkenti, a 3., 4., 5. és 6. katonai rendeletben foglaltak kivételével.

„Nyilvántartásunk szerint a nyilatkozatokkal azonosított emberek 70 százaléka más helyről származik. Ma reggelig még nem volt egyetlen COVID-19-el fertőzött eset sem a városban, a törvény keretein belül, a jogainkkal összhangban próbáltunk olyan intézkedéseket bevezetni, amelyek a közegészséget szolgálják” — mondta Marius Ursaciuc polgármester. Hozzátette, hogy a másodlagos utakat lezárták, amelyeken a közeli településekről szekérrel jöttek a városba az emberek.

„Az embereknek meg kell érteniük, hogy vannak üzletek a környező településeken is, a lakásuk közelében. Ahogyan bankautomaták is vannak. Gyógyszertárak és benzinkutak pedig találhatók a város bejáratánál lévő szűrők előtt” — mondta még a polgármester.

(Digi24)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.