Felhívás!

Az egyetemi karok 12,2 százalékán teljes egészében online zajlik az elsőévesek oktatása

Az egyetemi karok 12,2 százalékán teljes egészében online zajlik az elsőévesek oktatása Románia

A Romániai Hallgatói Szervezetek Országos Szövetségének (ANOSR) hétfőn közölt adatai szerint a működési forgatókönyvüket eddig ismertető egyetemi karok 12,2 százalékában teljes egészében online zajlik az elsőévesek oktatása.

[reklam

A fakultások 52,2 százaléka vegyes módszert alkalmaz, azaz az előadások online zajlanak, míg a szemináriumokat és laboratóriumi gyakorlatokat a diákok jelenlétében tartják meg. A karok 35,59 százaléka teljes egészében jelenléti oktatással kezdi a tanévet.

Közleményében az ANOSR kifogásolja, hogy a 2021-2022-es tanév “ugyanazoknak az akut problémáknak az árnyékában” kezdődik az egyetemisták számára, mint a tavalyi.

A hallgatói szervezet szerint néhány kivételtől eltekintve mindeddig “a bejelentés szintjén maradt” az egyetemeknek az a korábbi ígérete, hogy oltóközpontokat hoznak létre a campusokban és könnyítéseket vezetnek be a beoltott hallgatók számára .

Közleményükben emlékeztetnek arra is, hogy a diákoknak a 2021-2022-es tanévben sem lesz joguk ingyenes vasúti közlekedéshez és az ösztöndíjak az infláció ellenére “minimálisan sem” módosultak.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. szeptember 29., 7:43
    ÉRTÉKELÉS: 3

    Évek óta hatékonyságában csökkenő tendenciát mutat az egyetemi oktatás. Az iskolaidegen agytágító módszerekről, de végelgyengülésig tartó tesztelésről sem akarnak lemondani. A szerencsésebbek átélik, de jól is laknak vele. Az alkalmazásban nem jutnak szárazra vele.