Felhívás!

A Pfizer vezérigazgatója szerint egy év múlva visszatérhet az élet a megszokott kerékvágásba

A Pfizer vezérigazgatója szerint egy év múlva visszatérhet az élet a megszokott kerékvágásba Külföld

Vasárnap a Pfizer gyógyszergyár vezérigazgatója az ABC News egyik hírműsorában nyilatkozva arról beszélt, hogy nagyjából egy év múlva lecseng a Covid-19 világjárvány, és visszatérhetünk a normális, korlátozásoktól mentes mindennapokhoz.

Albert Bourla szerint a Covid-19 tovább fog ugyan fejlődni, újabb mutációkra is számítani kell, sőt, éves oltásokra is szükséges lehet, de csatlakozott a Moderna vezérigazgatójához, Stéphane Bancelhez, aki a múlt héten hasonló véleményének adott hangot.

Bancel a Neue Zürcher Zeitungnak beszélt arról csütörtökön, hogy a jelenleg gyártási kapacitások mellett 2022 közepére elegendő vakcina áll majd rendelkezésre, amivel mindenkit be lehet oltani a Földön, és ezzel 2022 végére nagyjából lehetővé válthat a korlátozásoktól mentes élet.

Bancel szerint azok, akik nem oltatják be magukat, „természetes úton immunizálják magukat”, és így az influenzához hasonló helyzetbe kerülünk. „Vagy beoltatjuk magunkat, és akkor jó telünk lesz. Vagy nem teszed meg, és kockáztatod, hogy megbetegszel, és esetleg kórházba kerülsz” – fogalmazott a Moderna vezérigazgatója.

A teljes képhez azért hozzátartozik, hogy ehhez hasonlatos ígéretek már a korábban is elhangoztak. Épp Bourla fogalmazott úgy idén áprilisban, hogy várhatóan már 2021 őszére rendelkezésre áll majd olyan oltáskapacitás, ami lehetővé teszi a legtöbb korlátozás feloldását.

Bourla akkor a Corriere della Sera olasz napilapnak beszélt arról, hogy a Covid hamarosan ugyanolyan része lesz a mindennapjainknak, mint az influenza. Már akkor valószínűsítette, hogy a Pfizerrel oltottaknak harmadik, emlékeztető oltásra szükségük lesz, de évente beadandó oltásról még nem esett szó.

(444.hu

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások