Felhívás!

Kedden kezdődik a koronavírus elleni oltás harmadik adagjának beadása

Kedden kezdődik a koronavírus elleni oltás harmadik adagjának beadása Románia

Bukarestben kedden a Romexpo kiállítási csarnoknál kezdődik a COVID-19 elleni oltás harmadik adagjának beadása – közölte az Agerpres hírügynökséggel a fővárosi első kerületi polgármesteri hivatal.

A harmadik dózissal való immunizálásra első körben 65 év fölöttieket, krónikus betegeket (életkortól függetlenül), egészségügyi dolgozókat, szociális gondozókat és más, veszélyeztetett kategóriába tartozó személyeket várnak. Az első kerületi polgármesteri hivatal közleménye szerint az érintetteknek nincs szükségük előjegyzésre a vakcina beadatásához.

A harmadik oltás csak hírvivő RNS (mRNS) alapú vakcinával történik. Ez azt jelenti, hogy azok is a Pfizer vagy a Moderna által gyártott oltóanyagból kapnak, akiket korábban az AstraZeneca-vakcinával oltottak be. Mivel Romániában csak május 4-én kezdték használni a Johnson&Johnson oltóanyagát, akit ezzel a vakcinával oltottak be, annak még nincs szüksége újabb oltásra – tájékoztatnak a hatóságok.

A harmadik dózissal történő immunizálás mellett azokat is várják, akik először akarják beoltatni magukat COVID-19 ellen.

A fővárosi Romexpónál naponta reggel 8 és este 8 között lehet jelentkezni oltásra.

Florin Cîţu kormányfő korábbi közlése szerint a múlt szerdai kormányülésen az a döntés születetett, hogy szeptember 28-ától kezdődik el a koronavírus elleni oltás harmadik adagjának a beadása is. Az oltási kampányt koordináló országos bizottság arról tájékoztatott, hogy harmadik adag dózis beadása a már ismert módon, előjegyzéssel történik az oltásplatformon keresztül, de az előjegyzést kérni lehet személyesen az oltóközpontokban is. A mozgásképtelen személyeknek mobil oltóegységek adják be a vakcinát.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.