Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Az egészségügyi miniszter közzétette a bécsi egyetem által kiállított oklevelét

Az egészségügyi miniszter közzétette a bécsi egyetem által kiállított oklevelét Románia

Vlad Voiculescu egészségügyi miniszter közzétette kedden késő este Facebook-oldalán a Vienna University of Economics and Business által kiállított oklevelét és azt a dokumentumot is, amely ezt vállalatgazdálkodási mesteri diplomával teszi egyenértékűvé.

Hirdetés
Hirdetés

A 2016-ban kiállított igazoló okiraton szerepel a román tanügyminisztérium okleveleket elismerő és egyenértékesítő osztályának logója, és Gabriela Marilena Leţcai igazgató aláírása.

Voiculescu azután döntött oklevelének bemutatása mellett, hogy a sajtóban olyan információk jelentek meg, hogy nem rendelkezik megfelelő végzettséggel a miniszteri tisztség betöltéséhez.

A PSD egyszerű indítvány nyújtott be Voiculescu ellen

Egyszerű indítványt nyújtott be szerdán a képviselőházban a Szociáldemokrata Párt (PSD) Vlad Voiculescu egészségügyi miniszter ellen.

„Az inkompetencia és a felelősség elhárítása gyilkol! Vlad Voiculescu, veszélyt jelent a románok életére és egészségére” című indítványt a PSD 109 képviselője írta alá.

A kezdeményezők szerint „az elmúlt harminc esztendőben összesen nem volt annyi szakszerűtlen és következetlen döntés, mint Voiculescu másfél hónapos tevékenysége alatt”.

Az aláírók a tárcavezető lemondását követelik, vagy -amennyiben erre nem kerül sor – azt kérik Florin Cîţu miniszterelnöktől, hogy menessze Vlad Voiculescut.

Ludovic Orban alsóházi elnök szerdán közölte, február 15-én, hétfőn bocsátják vitára a képviselőházban az egyszerű indítványt és február 17-én, szerdán szavaznak róla.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük