Felhívás!

Tévedésből Pfizer helyett Moderna vakcinát kapott másodjára egy férfi

Tévedésből Pfizer helyett Moderna vakcinát kapott másodjára egy férfi Románia

Egy zsilvásárhelyi (Târgu Jiu) oltóközpont dolgozói összekeverték egy páciens koronavírus elleni oltását, így az először a Pfizer vakcinával beoltott férfi másodszor a Moderna oltóanyagát kapta meg.

Az eset kedd reggel történt, amikor a 66 éves férfi megjelent az oltóközpontban, hogy beadassa az oltás második adagját. Annak ellenére, hogy magával vitte az első oltáskor kapott igazolást, amelyen szerepelt, hogy a Pfizer vakcináját adták be neki, az asszisztensnő mégis a Moderna vakcinájával oltotta be.

A személyzet csak akkor észlelte a hibát, amikor összeszámolták a készleten levő oltóanyagot, és észrevették, hogy hiányzik egy dózis a Moderna vakcinából.

A páciens családorvosi megfigyelés alá került, egészségügyi állapota jó.

A COVID-19 elleni oltáskampányt koordináló bizottság közölte, nem áll fenn fokozott egészségügyi kockázat a beoltott férfi számára, és nem fog egy újabb adag Pfizer vakcinát kapni. Mivel mindkét oltóanyag mRNS technológián alapszik, felételezhető, hogy a második adag oltás hozzájárul az immunválasz növekedéséhez – tették hozzá.

Az eset mindeddig egyedi az országban. A rendőrség nyomozást indított az ügyben.

(Digi24)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. február 10., 12:35
    ÉRTÉKELÉS: 5

    Mind1 csak az oltasok hasznalodjanak, itt nalunk nem szamit semmi csak minel magasabb legyen a beadott oltasok szama, FASZA ORSZAG FASZA VEZETOKKEL!