Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Arafat: nagyon valószínű, hogy tovább fog nőni a koronavírusos megbetegedések száma

Arafat: nagyon valószínű, hogy tovább fog nőni a koronavírusos megbetegedések száma Románia

Az elmúlt két-három nap adatai alapján „nagyon valószínű”, hogy tovább fog nőni a koronavírusos megbetegedések száma Romániában – jelentette ki szerdán Raed Arafat.

Hirdetés
Hirdetés

A belügyminisztériumi államtitkár azt mondta, nem kíván számbeli becslésekbe bocsátkozni, arra azonban fel kell készülni, hogy tovább nőnek az esetszámok. Hozzátette, a hatóságok folyamatosan követik, hogy miként alakul a helyzet a kórházakban, hányan szorulnak oxigénpótlásra vagy kerülnek intenzív osztályra, illetve arra is figyelnek, hogy nőni fog-e a koronavírussal kórházba kerülő, esetleg intenzív terápiás ellátásra szoruló gyerekek száma.

A szakember megerősítette, hogy egyelőre nem mérlegelik országos szintű korlátozó intézkedések újbóli bevezetését, azokon a településeken azonban, amelyeken jelentősen nő a lakosságarányos fertőzöttségi ráta, lehet helyi vagy zonális korlátozásokra számítani.

Arafat arról is beszélt, „normálisnak” tartja, hogy az új tanévben fizikai jelenléttel kezdődjön az oktatás, az egészségvédelmi intézkedések, főleg a maszkviselésre vonatkozó szabályok betartása azonban továbbra is rendkívül fontos – hívta fel a figyelmet.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások