Felhívás!

Nyáron több a baleset

Nyáron több a baleset Kovászna megye

Ördög Lajos, a Kovászna Megyei Munkaügyi Felügyelőség vezetője lapunk érdeklődésére elmondta, nyáron Háromszéken megugrik a munkabalesetek száma. A szakembert ennek okairól kérdeztük.

Nem elszigetelt, csupán megyénkre jellemző jelenségről van szó, hiszen az elmúlt hetekben az országos hatóságok is arra hívták fel a figyelmet, hogy drámaian megugrott a munkabalesetek száma, negyven nap alatt 8 halálos munkabalesetet is jegyeztek Románia-szerte.

– Nyáron megyénkben is megugrik a balesetek száma. Szerencsére idén csupán az apróbb balesetek és nem a kirívóan súlyos vagy halálos tragédiák száma emelkedett ebben az időszakban. Ezek az incidensek mind a munkahely és otthon közötti útszakaszon, mind a munkahelyen előfordulnak. A jelenség egyik oka a meleg és a figyelmetlenség találkozása: ilyenkor a közutakon is megugrik az autóbalesetek száma, így a munkába vagy éppen munkából hazafele tartó személyek is érintettebbek, de a melegben egyesek már nem viselik a munkavédelmi felszereléseket, illetve a hőség miatt fáradtabbak, így egyértelműen figyelmetlenebbek munkavégzéskor az alkalmazottak, és sorolhatnánk. Nálunk az építkezésben érhető tetten egy emelkedés, de a mezőgazdasági munkák során is gondokat okoz, baleseteket eredményez a meleg – részletezte Ördög.

Az emelkedés szerencsére nem drasztikus, igaz, Ördög elmondása szerint napi rendszerességgel akár 2-3 incidenst is jegyeznek, de ami a legfontosabb, hogy ezek kisebb balesetek. Idén Háromszéken eddig két halálos munkabaleset történt, illetve az egyiket még vizsgálják az illetékesek, azaz hivatalosan még nem nyilvánították munkabalesetnek. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.