Felhívás!

Alexandru Rafila kizártnak tartja, hogy az oltatlanokat az orvosi szolgáltatások kifizetésére kötelezzék

Alexandru Rafila kizártnak tartja, hogy az oltatlanokat az orvosi szolgáltatások kifizetésére kötelezzék Románia

A szociáldemokraták nem értenek egyet azzal, hogy az oltatlanokat az orvosi szolgáltatások kifizetésére kötelezzék – szögezte le kedden Alexandru Rafila.

A PSD-s képviselő a parlament épületében nyilatkozott kedden a sajtónak a Covid-igazolvány munkahelyi bevezetéséről szóló törvénytervezetről. Közlése szerint a pártok még nem jutottak közös nevezőre a képviselőházban, ráadásul a mindössze két oldalas tervezethez 42 oldalnyi módosító javaslatot nyújtottak be. “Ezeket mind át kell beszélni, de elsősorban megérteni. Van azonban néhány elvi kérdés: mi kizártnak tartjuk, hogy az oltatlanokkal kifizettessük az orvosi szolgáltatásokat, és azt hiszem, a tárgyalópartnereink is megértették ezt” – mondta Rafila.

A szociáldemokrata képviselő szerint, ha fizetniük kellene, az oltatlanok még később fordulnának orvoshoz, pedig a cél éppen az, hogy az emberek betegség esetén minél előbb szakember segítségét kérjék.

A politikus leszögezte azt is: a PSD álláspontja szerint a Covid-igazolvány bevezetése esetén legalább egy bizonyos időszakra, 60 napra, ingyenessé kellene tenni a tesztelést. Hozzátette: a törvénynek világos, átlátható és mérhető rendelkezéseket kell tartalmaznia, és a lakosságot időben tájékoztatni kell ezekről.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. november 17., 10:26
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Hiaba hoznak egy ilyen dontest, nehany gazdag kivetelevel ki tud Romaniaban 17000 eurot kifizetni korhazi kezelesre? Gyerekes otlet. Ahol egy csaladban 2-3 korhazba kerul, ott 50.000 euro a kezeles, mibol tudnanak az emberek ennyi penzt kifizetni? A kezeles maradjon mindenki szamara ingyenes es hozzaferheto. Igy is tul keson mennek az emberek orvoshoz, mert felnek a korhazaktol, ha meg fizetni is kell, akkor megduplazodik a halottak szama. Az oltas lenne az egyeduli megoldas, de elmulasztottak a megfelelo felvilagositast a lakossag fele, most hiaba akarjak a sajat hibajukat az emberekkel megfizettetni.

 • User
  Dátum: 2021. november 17., 12:36
  ÉRTÉKELÉS: -2

  Amit a politikus kizár, az bekövetkezik. Orbán Viktor hazudta, hogy nem lesz egészségügyi diktatúra Magyarországon és nem lesz kötelező soha az oltás! Köszi, Viktor! Meghálálom jövőben. Van ugyebár harmadik út is!!

  • User
   Dátum: 2021. november 17., 22:01
   ÉRTÉKELÉS: -1

   Azt mondá qurcsány ,hogy aki mem Magyarországon fizet adót ,annak kuss! Te ott fizeted?Ha nem ,akkor alkalmazzuk a qurcsányi szabályt! Érthető! Te Romániában ugrálj,itt követelőzhetsz és ugrálhatsz fél
   lábon mint a gólya.