Felhívás!

Az RMDSZ elfogadhatónak tartja, hogy az alkalmazottak tesztelését legtöbb 30 napig az állam fizesse

Az RMDSZ elfogadhatónak tartja, hogy az alkalmazottak tesztelését legtöbb 30 napig az állam fizesse Románia

Elfogadható kompromisszumnak tartja az RMDSZ, hogy az oltatlan alkalmazottak tesztelését legtöbb 30 napig az állam fizesse – jelentette ki kedd este Kelemen Hunor.

A szövetségi elnököt az uniós digitális Covid-igazolvány bevezetéséről szóló törvényről kérdezték a B1 TV-ben. A jogszabályt a szenátus elfogadta már, jelenleg a képviselőház egészségügyi bizottsága tárgyalja.

Kelemen Hunor emlékeztetett arra, hogy az oltás és az oltatlan koronavírusos betegek kórházi kezelése is ingyenes, és nem lehet elvárni az államtól, hogy mindent fizessen.

“Ez nem működik. Magam is elleneztem, hogy az oltást és a kórházi kezelést ingyenesen biztosító állam fizesse az alkalmazottak tesztelési költségeit is. Elfogadható egy 30-40 napos kompromisszum, amely idő alatt az oltás mindkét adagja beadható. De ennél többet nem tudok elfogadni, mert kimerítené a költségvetési forrásokat” – részletezte az RMDSZ elnöke.

Elmondta azt is, hogy az alkalmazottak ingyenes tesztelése a körvonalazódó koalíció pártjainak keddi tárgyalásain is napirendre került, és felmerült egy javaslat, amit szakemberek segítségével dolgoznak ki.

Kelemen Hunor figyelmeztetett arra, hogy Romániának a koronavírus-járvány esetleges negyedik hullámára is fel kell készülnie, ezért lenne fontos, hogy jó megoldást találjon a parlament a Covid-igazolvány munkahelyi bevezetésére.

“Hangsúlyozom, hogy jó megoldást, nem kompromisszumos megoldást. A kompromisszum a hazai törvényhozói >>hagyományok<< szerint azt jelenti, hogy marad három kiskapu a törvényben, amelyekkel elkerülhető az alkalmazása. Én ezzel nem tudok egyetérteni” – jelentette ki az RMDSZ elnöke.

A képviselőház egészségügyi szakbizottságának elnöke, Nelu Tătaru kedden közölte: a Nemzeti Liberális Párt támogatja, hogy az állam 30 napig fizesse az oltatlan alkalmazottak tesztelési költségeit.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
   Dátum: 2021. november 17., 14:10
   ÉRTÉKELÉS: -4

   Fizetnek és nem is támogatom, hogy ki kelljen fizessék a kezelést. De azon elgondolkozhatnak, hogy jó-e az egész országnak, ha több ezer emberre sok ezer eurót költenek, mikor ezt töredékére lehetne csökkenteni mondjuk évi 30-60 euróval? Mellékesen pedig leterhelik az egészségügyi rendszert.

 • User
  Dátum: 2021. november 17., 13:05
  ÉRTÉKELÉS: 16

  Olyan is van, aki 30-40 évig fizette a betegbíztositást, amig dolgozott és nem is vette igénybe az egézségügyi szolgáltatásokat, mert nem volt beteg soha.És ha most nem akarja beoltatni magát ezzel a katyvasszal, fizessen??? Jó marhák vagytok, mindenesetre…

 • User
  Dátum: 2021. november 17., 14:13
  ÉRTÉKELÉS: 20

  Miert nem lehet zoldigazolvannyal jutalmazni azt is akinek termeszetes uton van antitestje a betegseggel szemben? Ezt kellene felvetni a torvenyhozasban, mert az antitest ved es nem a zold papir. Ha a jarvany megfekezese mindenki erdeke.

 • User
  Dátum: 2021. november 17., 14:03
  ÉRTÉKELÉS: 19

  Az allamkassza adokbol , buntetesekbol , kerdezes nelkul felvett milliardokbol gazdalkodik . Rosszul!! Mi , adozo polgarok odaadjuk a penzunket amit javunkra kene kezeljenek. Ha a penz elfogy azert ok felelnek es egyaltalan nem erdekel , hogy mit bir meg az allamkassza.A gazdasagi mutato szerintuk felfele ivel de nincs penz fizetesemelesre , gyerekpenzre , nyugdijakra. Azzal takaroznak , hogy az EU nem engedi. Ugyan mi koze hozza? Ok fizetik a szamlainkat? Ha duborog a gazdasag elso feladatuk kene legyen a lakossag joletenek a biztositasa. Egy egyszeru vallalati konyvelo is okosabban osztana be az allam penzet!

 • User
  Dátum: 2021. november 18., 5:56
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Kelemen Hunor nem kell elfelejteni kik altal kerültek a parlamentbe ,a magyar ajkú szavazók akik megválasztották.Oket kell képviselni ! Nem megosztani az embereket ,oltottakra es oltatlanokra ! Az oltatlanok legnagyobbresze aktiv munka adó es aktiv munkavsllalo, az oltottak legnagyobbresze a 65 ev feletti ezeket a dolgokat nem elfelehteni .Ki az aki termel adózik .A védő oltás sem ingyenes azt is az állam költségvetésből az emberek adoztatasabol kell kifizetni ,nem keves pénzért .
  Ugyan ugy a teszteket is lehetne ingyen adni !
  A tesztelés hatékonyabb modja a járvány megfekezesenek mint az oltás !
  Az oltott a zöld igazolvánnyal járhat kelhet ,fertozhet ,mivelhogy hordozó lehet ,ha lenne tesztelve akkor ,ha van kis lelkiismerete nem adna tovabb a fertozest .
  Sajnos nem ez a cel . !
  A cel a szabadság korlátozás ,a megfélemlítés !
  Remelem majd a magyarság is elhatarolodik ,megoszlik a választások soran .

 • User
  Dátum: 2021. november 18., 10:01
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Kedveskeim,gyorsan de nagyon gyorsan meghozni a torvenyt hogy az ellopott es atjatszott penzek visszakeruljenek az allamkasszaba akkor majd lehet tiszta lappal indulni.Raferne egy nagy takaritas a Parlamentre,minek nekunk ennyi cirkuszista csak a penzunkon bohockodtok,negyede is eleg lenne lassan nem tudunk eltartani ennyi okoskodot.