Felhívás!

Ideiglenesen bezárhatják a járványügyi szabályokat sorozatosan megszegő cégeket

Ideiglenesen bezárhatják a járványügyi szabályokat sorozatosan megszegő cégeket Románia

Döntő házként elfogadta kedden a képviselőház a törvénytervezetet, amely szerint a tevékenységük ideiglenes felfüggesztésével büntethetők a koronavírus-járvány elleni védekezési szabályokat sorozatosan megszegő gazdasági társaságok.

A járványügyi intézkedésekről szóló, 2020/55-ös törvényt módosító jogszabályt 171 képviselő támogatta, 128-an elutasították, tízen tartózkodtak a szavazáskor.

A kormány által beterjesztett tervezet szerint a törvényben előírt bírság mellett pótlólagosan a székhelye 15 napos bezárásával büntethető az a gazdasági társaság, amelyik 15 napon belül kétszer is megszegi a járványügyi intézkedéseket.

A szabálysértést megállapító hatóságok (rendőrök, csendőrök vagy helyi rendőrök) a gazdasági társaság székhelyén, jól látható helyekre kifüggesztik azt a feliratot, miszerint a cég tevékenységét a védekezési szabályok megszegése miatt ideiglenesen felfüggesztették.

Ha a gazdasági társaság a büntetés ellenére is folytatja a tevékenységét, akkor a székhelyét újabb 30 napra fogják bezárni úgy, hogy a bejáratát lepecsételik.

A törvény a Hivatalos Közlönyben való megjelenése után tíz nappal lép hatályba.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.