Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Aláírták a szerződést a dél-erdélyi autópálya utolsó hiányzó szakaszának megépítésére

Aláírták a szerződést a dél-erdélyi autópálya utolsó hiányzó szakaszának megépítésére Románia

A szállításügyi miniszter, a közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR) vezetője és a kivitelező pénteken aláírták Temesváron a szerződést a Lugos – Déva autópálya Marzsina (Margina) és Holgya (Holdea) közötti szakaszának megtervezésére és kivitelezésére.

A 9,13 kilométer hosszú sztrádaszakasz finanszírozása az országos helyreállítási terven (PNRR) keresztül történik, a kivitelezési határidő 2026 augusztusa. A szakaszon két kilométer hosszan alagutakat kell fúrni.

Mivel a versenytárgyalás eredményének kihirdetése után nem érkezett be óvás, a 400 millió euró értékű szerződést az UMB – Euro Asfalt cégtársulás nyerte.

‘Az UMB egy rendkívül komoly cég, amely minden szerződésnél betartotta az összes határidőt. Dicséretes, hogy egy romániai vállalat ilyen szinten dolgozik, az általa biztosított színvonal arra kényszeríti a többi vállalkozást, hogy jobban dolgozzanak’ – jelentette ki Sorin Grindeanu.

A sztrádaszakasz megépítése az egyik legfontosabb nagy közúti beruházás az ország nyugati részében, befejezése után felszabadul a jelenleg rendkívül zsúfolt 68A jelzésű országút.

forrás: Agerpres

fotó: Asociația Pro Infrastructură/Facebook

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük