Hirdetés
Hirdetés

Ismét emelkedni kezdtek az üzemanyagárak

Ismét emelkedni kezdtek az üzemanyagárak Gazdaság

Az elmúlt napokban ismét emelkedni kezdett a benzin és a gázolaj ára, így nyoma veszett az elmúlt hónap során tapasztalt árcsökkenésnek, az üzemanyagárak visszatértek a szeptember közepi szintre – írja a Digi24.ro.

A Peco-online.ro szerint csütörtökön a normál benzin literje átlagosan 6,78 lejbe került, a normál gázolaj literje pedig 8,17 lejért volt kapható. A legolcsóbban egy Bihar megyei töltőállomáson lehetett tankolni, ott 6,45 lej volt egy liter benzin és 7,69 lej egy liter gázolaj.

Az üzemanyagárak szeptember közepén kezdtek csökkenni. Szeptember 17-én egy liter gázolajért 8,22 lejt, egy liter benzin pedig 6,99 lejt kértek, ami közel azonos a tegnapi árakkal.

A benzin és a gázolaj június 30-án volt a legdrágább, akkor a gázolaj literenkénti ára 9,22 lej volt, míg benzint 8,65 lejért lehetett tankolni.

A július 1-jén hatályba lépett 2022/106-os rendelet 50 banival csökkentette az üzemanyagok literenkénti árat. Az eredetileg három hónaprara szóló rendeletet szeptemberben az év végéig meghosszabbították.

forrás: Digi24.ro

fotó: Pinti Attila

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük