Felhívás!

FRISSÍTVE: A temesvári járványkórházban kezelnek egy koronavírus-gyanús ápolót

FRISSÍTVE: A temesvári járványkórházban kezelnek egy koronavírus-gyanús ápolót Románia

A temesvári Victor Babeş járványkórházban vizsgálnak ki egy 25 éves fiatalembert, aki egészségügyi asszisztensként koronavírussal fertőzött személyeket gondozott Németországban, majd hazatért Romániába.

Virgil Musta, a kórház szóvivője közölte, a fiatalembertől biológiai mintát vettek, amelyet Bukarestbe küldtek laboratóriumi vizsgálatra.

Elmondása szerint a Németországban egészségügyi gondozóként dolgozó férfi január 25-e és február 2-a között koronavírussal fertőzött személyeket ápolt, majd február 7-én hazajött Resicabányára, meglátogatni szüleit, majd Szörényordasra (Gărâna) is elutazott, hogy találkozzon nővérével és sógorával. Kedden enyhe hűlési tünetek jelentkeztek a fiatalembernél: láz és száraz köhögés. A kórház különleges eseteket ellátó osztályára utalták be, biológiai mintát vettek tőle, amelyet elküldtek Bukarestbe, a Közegészségügyi Igazgatóság laboratóriumába – tájékoztatott Virgil Musta.

A Krassó-Szörény Megyei Közegészégügyi Igazgatóság képviselői szerdán tájékoztattak, hogy a megye szintjén válságstábot hoztak létre, miután a fiatalember kedd este jelentkezett a resicabányai megyei sürgősségi kórházban lázra, köhögésre és rekedtségre panaszkodva.

“A sürgősségen kiderült, hogy a páciens a németországi Trostberg városban dolgozik egészségügyi asszisztensként és állítólag koronavírussal fertőzött személyeket gondozott” – nyilatkozta Daniel Botgros, a közegészégügyi igazgatóság szóvivője.

Mivel felmerült a koronavírussal való megfertőződés gyanúja, Cristian Gâfu Krassó-Szörény megyei prefektus elrendelte a válságstáb felállítását.

A Raed Arafat államtitkárral való megbeszélés nyomán az a döntés született, hogy a pácienst sürgősen, de a megfelelő járványtani intézkedések betartásával, mentőautóval átviszik a temesvári Victor Babeş Járványkórházba. A páciens távozása után fertőtlenítették a resicabányai kórház sürgősségi részlegét, illetve a szobát, ahol az el volt különítve, a mentőautó pedig a Temes Megyei Katasztrófaelhárító Felügyelőségnél maradt fertőtlenítés céljából, mondta el Daniel Botgros.

A Krassó-Szörény Megyei Közegészégügyi Igazgatóság azonosította a resicabányai kórház egészségügy személyzetének minden tagját, aki február 11-én szolgálatban volt. Tizenhat személyről van szó, akit megfigyelés alatt tartanak.

Az igazgatóság ugyanakkor azonosítani próbálja mindazokat, akikkel a fiatalember a Romániában töltött 7 nap alatt kontaktusba került.

FRISSÍTÉS: Nem fertőződött meg koronavírussal a férfi

Nem mutattak ki koronavírust annál a 25 éves fiatalembernél, akit a temesvári Victor Babeş járványkórház speciális osztályára utaltak be, miután koronavírusos betegeket gondozott Németországban.

Virgil Musta, a kórház szóvivője közölte az Agerpres hírügynökséggel, hogy a bukaresti laboratóriumban végzett analízisek során nem találtak koronavírust a fiatal férfitől vett biológiai mintákban.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.