Felhívás!

A szekér és a lovak esete

A szekér és a lovak esete Románia

A több mint 140 ezer sertés elpusztításából származó kárt felmérő bizottság felállítását kéri Románia legnagyobb sertésfarmjának, a TEBU Consult Brăila Kft. tulajdonosa. A farmon szombaton igazolták az afrikai sertéspestis vírusának jelenlétét.

Az állatorvosok elrendelték, hogy pusztítsák el a farm 141 ezer sertését, ám a tulajdonos az akció hétfői megkezdésének elhalasztását kérte, és ragaszkodott hozzá, hogy egy bizottság állapítsa meg az így keletkező kár értékét – közölte Gicu Drăgan, a Brăila megyei állategészségügyi igazgatóság vezetője.
A bukaresti állategészségügyi laboratórium szombaton igazolta az afrikai sertéspestis vírusát Brăilán, Románia legnagyobb, Európa második legnagyobb sertésfarmján, ahol több mint 140.000 sertést tenyésztenek. Az állategészségügyi igazgatóság vezetője szerint előfordulhat, hogy a megyében a Duna vizén terjedt a fertőzés. Az utóbbi napokban több fertőzött disznó tetemét találták meg a vízben, amelyeket felelőtlen emberek dobtak a folyóba – mondta Drăgan.
George Paladi prefektus szerint Brăila megye 19 településén 34 afrikai sertéspestisgócot tartanak számon. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2018. augusztus 28., 11:00
  ÉRTÉKELÉS: 8

  Hol vannak az allatvedok?a hazaja kincseit vedo allampolgar?most halgatnak mint sz…….. a fuben.A diszno az nem allat?azokat lehet ,,gyilkolni,,szazezres szamban??A medve,farkas ,diszno ami csak kart okoz az embernek azt vedeni kell,hajra Romania csak igy tovabb.

 • User
  Dátum: 2018. augusztus 28., 22:42
  ÉRTÉKELÉS: 0

  A hazajat vedo allampolgar itt van! De disznokert es diszno zabalokert soha nem fog reklamalni.A diszno konzum allat.Arra van szaporitva,hogy megegyek. A disznozabalo,az egy masik konzum allat.Az arra valo,hogy megegye a disznot,hizzon tole es mire 50 eves lessz hasonlitson arra amit egy eleten at zabalt.A disznora!Egyebkent ha figyeltel volna akkor lathattad volna a velemenyem a disznopestissel kapcsolatosan.Keresgelj visszafele a kommentek kozt es megtalalod.