Felhívás!

Cefrébe fulladtak

Cefrébe fulladtak Románia

Két argeși férfi veszítette életét, miután beleestek egy szilvacefrét tartalmazó nagy edénybe. A szakemberek szerint az alkoholgőz végzett velük.

A Mediafax értesülése szerint a tragikus eset a dél-romániai Argeș megyében történt. A hírt idéző Főtér portál is megállapítja, most szezonja van az ehhez hasonló, bizarr haláleseteknek az ország déli részén, múlt héten ugyanis a szintén dél-romániai Vâlcea megyében található Vaideeni településen fulladt kétezer liternyi szilvacefrébe egy férfi.
A mostani esetben a mentőszolgálat szerint akkor következett be a tragédia, amikor az egyik férfi valahogy beleesett a hordóba, a másik pedig utánaugrott, hogy kimentse. A mentők hiába próbálták újraéleszteni a 44, illetve 70 éves férfiakat, a mentősök szerint vélhetően mindkettejükkel a kipárolgó alkoholgőz végzett.
A Wikipedia szócikke szerint ritka esetben előfordulhat az, hogy az alkohol nem a szájüregen keresztül jut be a szervezetbe, például ha alkoholgőzt inhalálnak. Ez a tüdő nagy felületének köszönhetően gyorsan fel tud szívódni, és mivel a tüdőből távozó kisvérköri vénák nem a májba vezetnek, a hatás sokkal erőteljesebben és hamarabb jelentkezik, valamint a méregtelenítés is csak lassabban tud lezajlani. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.