Felhívás!

A szakemberek szerint kezd aggasztóvá válni a romániai járványhelyzet

A szakemberek szerint kezd aggasztóvá válni a romániai járványhelyzet Románia

A fővárosi Marius Nasta Tüdőgyógyászati Intézet menedzsere arra figyelmeztet, hogy kezd aggasztóvá válni a romániai járványhelyzet, jelentősen emelkedik ugyanis azoknak a koronavírus fertőzötteknek a száma, akik súlyos állapotban kerülnek kórházba.

Beatrice Mahler az érvényben levő közegészségügyi szabályok betartásának a fontosságát hangsúlyozta. Mint mondta, a maszkviselés, a távolságtartás és a kézfertőtlenítés nem opcionális, hanem kötelező szabály a járvány féken tartása érdekében.

Virgil Musta a temesvári Victor Babeș Járványkórház orvosa, arra figyelmeztet, hogy mielőbb be kell oltani a veszélyeztetett kategóriákba tartozó embereket, mivel a kórházban lévő Covid-betegek nagy hányada idős személy aki más betegségekben is szenved.

Alexandru Rafila szociáldemokrata parlamenti képviselő, az Egészségügyi Világszervezet romániai képviselője azt mondta, a normalitáshoz való visszatérés ősz előtt nem várható. A SARS-CoV-2 vírus új, brazíliai, dél-afrikai és nagy-britanniai mutáció komoly kihívást jelentenek a járványügyi szakemberek és az egészségügyi ellátórendszer számára.

(Marosvásárhelyi Rádió)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások