Felhívás!

Két éve meghalt férfit róttak meg a kijárási tilalom megszegéséért

Két éve meghalt férfit róttak meg a kijárási tilalom megszegéséért Románia

Egy két éve meghalt férfire róttak ki figyelmeztetést a barcarozsnyói helyi rendőrök, mivel este 23 óra után, nyilatkozat nélkül ment ki az utcára. A hatóságok szerint tévedés történt, az elhunytat összetévesztették a testvérével.


Az eset még januárban történt, a büntetési jegyzőkönyv azonban csak az elmúlt napokban jutott el az elhunyt családjához. A dokumentum szerint a férfi január 23-án, 23:30 perckor az egyik helyi utcán tartózkodott, anélkül, hogy lett volna nála saját felelősségre kitöltött nyilatkozat, ezzel pedig megsértette 2020/55-ös számú törvényt.

Barcarozsnyó polgármesteri hivatala szerint tévedés történt, az elhunyt férfit összetévesztették a testvérével.

“Először is nem büntetésről, hanem figyelmeztetésről van szó. A figyelmeztetett személy azonosító adatai (személyi szám és cím) helyesek. Amikor a helyi rendőrség munkatársa az illető nevét töltötte ki, hibát vétett, pontosabban a keresztnévhez a megállított férfi 2019-ben elhunyt testvérének nevét írta be. A rendőr ismerte mindkettőjüket, ebből következett a hiba” – közölte a helyi önkormányzat a Facebook-oldalán.

A hatóságok belső vizsgálat indítását kérték. A tévedést elkövető rendőrt a fegyelmi bizottság elé hívják és szankcióban részesíthetik.

(Digi24)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások