Felhívás!

Orban reméli, hogy a kitűzött határidőre sikerül elfogadni az államháztartási törvényt

Orban reméli, hogy a kitűzött határidőre sikerül elfogadni az államháztartási törvényt Románia

A Nemzeti Liberális Párt a kormány által elfogadott formájában fogja támogatni a parlamenti viták során az államháztartási törvény és a társadalombiztosítási költségvetés tervezetét – nyilatkozta Ludovic Orban pártelnök hétfőn.

Orban azt mondta, a kormánykoalíciót alkotó három párt, valamint a nemzeti kisebbségek törvényhozóinak “masszív” jelenlétére és támogatására számít a költségvetési vitában, és reméli, hogy a tervezetet a kitűzött határidőn belül sikerül elfogadni.

A PNL elnöke emlékeztetett, hogy a 2021-es büdzsé tervezetét három fő célkitűzés szem előtt tartásával dolgozták ki, ezek a gazdaság felélénkítése, a beruházások növelése és a vállalatok és alkalmazottaik támogatása.

A tervezet nagy figyelmet szentel az oktatásnak, a közegészségügynek, különös tekintettel a világjárvány visszaszorítására – mondta még Orban.

Nem helyes a nyugdíj és a fizetés halmozása a közszférában

Ludovic Orban úgy tartja igazságosnak, hogy a közszféra dolgozói ne legyenek egyszerre jogosultak nyugdíjra és fizetésre.

Orban úgy nyilatkozott a Nemzeti Liberális Párt végrehajtó bizottságának hétfői ülését követően: nem tartja igazságosnak, hogy a közszférában valaki a nyugdíját is felvegye, és közben fizetést is kapjon. Példaként említette a negyvenes éveikben nyugdíjba vonuló rendőröket, akik utána a közszféra más területén kezdenek dolgozni. “Úgy gondolom, hogy ha valaki ismét elkezd dolgozni, annak a fizetéséből kell megélnie, és az alkalmazás pillanatától ne kapjon nyugdíjat, persze ha közszféráról van szó. A magánszektorban nincs szükség semmiféle korlátozásra, ha valaki többletmunkával akarja kiegészíteni bevételeit” – vélekedett a PNL elnöke.

Ludovic Orban azt is elmondta: ebben a kérdésben rövidesen törvénytervezet kerül a parlament elé.

A koalíció munkacsoportja fog dönteni a különnyugdíjakat illetően

Ioan Cupşa, Iuliana Scântei, Dan Vîlceanu és Mara Calista parlamenti képviselők lesznek a tagjai a Nemzeti Liberális Párt (PNL) részéről annak a munkacsoportnak, amely a különnyugdíjak felszámolásának módját dolgozza ki – jelentette ki hétfőn Ludovic Orban.

A koalícióban arról született hétfőn döntés, hogy munkacsoportot hoznak létre a munkaügyi minisztérium megsegítésére, amely a törvény jobbításán dolgozik más tárcákkal közösen, számolt be Orban.

A bizottság el fogja dönteni, hogy minden ágazatra külön-külön hozzanak-e törvényt, vagy egy közös jogszabályba foglaljanak bele minden, a különnyugdíjakra vonatkozó intézkedést, mutatott rá Orban, aki szerint erről mindenképpen a szakembereknek kell dönteniük.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.