Hirdetés
Hirdetés

A PSD szerint az energiaár kompenzálásakor az idei fogyasztást kellene alapul venni

A PSD szerint az energiaár kompenzálásakor az idei fogyasztást kellene alapul venni Románia

A Szociáldemokrata Párt (PSD) javasolni fogja, hogy az idei áramfogyasztás legyen mérvadó az energiaár kompenzálásakor, ne a 2021-es adatokat vegyék alapul.

Szerdai közleménye szerint az alakulat módosítaná a parlamentben az energiapiacot szabályozó 2022/119-es sürgősségi kormányrendeletet. Javaslatuk lényege, hogy az energiaár-kompenzáció feltételeként megszabott 100, illetve 300 kilowattórás fogyasztási küszöb az idei áramfogyasztásra vonatkozzon, nem a 2021-esre, ahogy jelenlegi formájában a jogszabály előírja.

A PSD érvei szerint így azok is részesülhetnek a kedvezményes árban, akik idén kezdik el csökkenteni a fogyasztást. Ez ösztönzőleg hat az áramspórolásra, ami segíteni fogja az országot abban a törekvésében, hogy az Európai Bizottság céljaival összhangban 10 százalékkal csökkentse az áramfogyasztását – olvasható a közleményben.

“Így Románia nem kényszerülne olyan intézkedésekre, amelyek kötelezettségeket vagy szankciókat rónának a hazai fogyasztókra a fogyasztás csökkentésére, ahogyan az más uniós országokban történik” – magyarázta a PSD. 

(forrás: Agerpes, fotó: Veres Nándor)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. szeptember 22., 9:16
    ÉRTÉKELÉS: 0

    Ez lenne a helyes ! Hamar nem veszik figyelembe a bediktalt oraszamot! A tavalyhoz kepest bizony valtozott sok haztartasban az aram fogyasztas