Felhívás!

A PNL első alelnökévé választották Rareș Bogdant

A PNL első alelnökévé választották Rareș Bogdant Románia

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) országos tanácsa Rareş Bogdan EP-képviselőt választotta meg a párt a politikai stratégiákért felelős, első alelnöki tisztségébe.

Rareş Bogdan 2719 támogató szavazatot kapott, 41-en ellene szavaztak, 9 voksot pedig semmisnek nyilvánítottak.

“Ez rendkívüli előléptetés. Sok olyan, tapasztalattal rendelkező kollégánk van, akik sokat harcoltak a pártért és jelöltek lehettek volna erre a funkcióra. Mi mégis ezt a javaslatot tártuk önök elé, mert a rendkívüli előléptetések a rendkívüli eredmények után következnek, és be kell ismernünk, hogy Rareş Bogdan feladta sikeres újságírói karrierjét, amely során bátran mutatta be a romániai törvénytelenségeket és csatlakozott hozzánk, hogy az EP-képviselői tisztségre jelöltesse magát. Ez egy rendkívül fontos döntés volt, nagy szerepet játszott a PNL győzelmében. (…) Azért is javasoltuk őt, mert Rareş Bogdan jelöltetése pillanatától három hónapon keresztül folyamatosan jelen volt mellettem, kollégáink mellett minden egyes megyében és településen, együtt küzdött velünk a PNL eme szép győzelméért” – fejtette ki Ludovic Orban.

Bodan: a PNL zárja be az ajtókat a PSD önkormányzati képviselői előtt

Rareş Bogdan felkérte a liberális párti vezetőket, hogy ne fogadják a párt soraiba a Szociáldemokrata Párt (PSD) önkormányzati képviselőit.

“Polgármestereink mandátumokat fognak visszaszerezni, és fel akarom kérni a fiókszervezetek vezetőit, a helyi szervezetek elnökeit, Ludovic Orbant, Ralucát (Raluca Turcan – szerk. megj.) (…): ne fogadjátok sorainkba, zárják be az ajtókat a PSD önkormányzati képviselői előtt! Nincs mit keresniük a PNL-ben. Össze fogjuk törni őket. El vannak tévedve, meg vannak hunyászkodva. (…) Nincs mit tárgyalnotok velük. Roppantsátok össze őket a választásokon!’ – mondta Rareş Bogdan a PNL országos tanácsának ülésén.

Nyomatékosította, jelen pillanatban a PNL-nek nincs szüksége szövetségesre.

“Másfél évvel ezelőtt úgy tűnt, nyerni fognak, most azonban sehol nincsenek, 15% alatti a támogatottságuk, a mi támogatottságunk pedig nő és még erősebbek leszünk. (…) A következő kormány a PNL körül, a PNL által szabott feltételek mellett fog megalakulni. Az államelnöki választások jelentik a következő választások kulcsát” – mondta Bogdan.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások