Felhívás!

A miniszter biztosította az egészségügyben dolgozókat, hogy meg fogják kapni decemberi fizetésüket

A miniszter biztosította az egészségügyben dolgozókat, hogy meg fogják kapni decemberi fizetésüket Románia

Sajtóközleményben tett ígéretet kedden Victor Costache egészségügyi miniszter, hogy az ágazat dolgozói időben megkapják decemberi fizetésüket.

“Megvolt az első megbeszélésem a pénzügyminiszterrel, amelyen jelen volt Ludovic Orban kormányfő és Raluca Turcan kormányfőhelyettes is. A pozitív költségvetés-kiigazítás szükségességéről tárgyaltunk, annak érdekében, hogy ki tudjuk adni a fizetéseket és ki tudjuk egészíteni az egészségügy keretösszegét a megkezdett projektek folytonossága érdekében. Az egészségügyben dolgozók meg fogják kapni a munkájuknak megfelelő béreket a törvény előírásai szerint” – idézi a közlemény Victor Costache egészségügyi minisztert.

Ludovic Orban november 7-én úgy nyilatkozott, hogy nincs elegendő pénz sem az egészségügyi programokra, sem az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (CNAS) költségvetésére. A kormányfő akkor azt mondta, az egészségügyi miniszternek csapatával együtt fel kell mérnie, mekkora összeggel kell kiegészíteni a tárca költségvetését. Egyelőre biztos, hogy nincs elegendő pénz az év lezárására sem az egészségügyi programok, sem a CNAS büdzséjének tekintetében. ‘Így aztán természetesen nincs pénz a fizetésekre sem’ – mondta Orban.

Az egészségügyi miniszter akkor azt válaszolta, megoldást kell találni egy pozitív költségvetés-kiigazításra. Becslése szerint körülbelül négymilliárd lejre van szüksége a szaktárcának.

Huszonnyolc jogszabálytervezetet vont vissza

Huszonnyolc, közvitán vagy a minisztériumközi láttamozás szakaszában levő jogszabálytervezetet vont vissza kedden az egészségügyi miniszter.

A szaktárca közleményben tájékoztatott, hogy a visszavont jogszabálytervezetek közül hét miniszteri rendelet volt, amelyet közvitára bocsátottak, 21 pedig kormányhatározat-tervezet, sürgősségirendelet-terv vagy törvénytervezet, amelyek minisztériumközi véleményezésre vártak.

Victor Costache azzal indokolta a döntést, hogy a közvitán levő vagy véleményezésre váró dokumentumok közül sokat bírálat ért egyrészt a páciensek, másrészt a szakma részéről.

A kifogásolt tervezeteket újra kell gondolni valamennyi érintett bevonásával – érvelt a szaktárca vezetője, aki példaként említette az egészségügyben dolgozók szakmájának gyakorlására vonatkozó tervezetet, amelyet az ágazatban lévő valamennyi személyzeti kategória igényeinek és elvárásainak figyelembevételével kell kidolgozni.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. november 12., 17:19
    ÉRTÉKELÉS: 1

    Jövő évi választásokig nem lesz gond, utána úgy le fognak faragni a fizújukból, h csak a hálapénzért fogja megérni, h felkeljenek!😁