Felhívás!

A BEC elutasította a PMP-nek a szavazatok újraszámolására vonatkozó kéréseit

A BEC elutasította a PMP-nek a szavazatok újraszámolására vonatkozó kéréseit Románia

A Központi Választási Iroda (BEC) elutasított 45, a szavazatok újraszámolására és a választások érvénytelenítésére vonatkozó kérést, melyeket a Népi Mozgalom Párt (PMP), illetve más politikai alakulatok és magánszemélyek fogalmaztak meg. Az óvások az ország több megyéjére, a fővárosra és a diaszpórára vonatkoznak.

A BEC csütörtök este tájékoztatott közleményben, hogy elutasította a PMP fiókszervezeteinek a Brăila és Hunyad megyei szavazókörzetekben és a diaszpórában leadott szavazatok újraszámolására vonatkozó kérését, valamint a választások érvénytelenítésére benyújtott, a bukaresti, illetve a Fehér, Arad, Brassó, Krassó-Szörény, Hunyad, Maros, Prahova, Temes, Suceava, Vâlcea megyei és a külhoni szavazókörzetekre vonatkozó kéréseket.

A Központi Választási Iroda elutasította ugyanakkor a PMP-nek a választások érvénytelenítésére benyújtott kéréseit, amelyek Buzău, Ialomiţa, Iaşi, Teleorman, Szeben, Vaslui, Galac, Konstanca, Neamţ, Dolj, Gorj, Botoşani, Bihar, Dâmboviţa, Călăraşi, Szatmár, Szilágy, Kolozs, Máramaros, Kovászna, Giurgiu és Vrancea megyei szavazókörzetekre vonatkoznak.

A BEC döntéseiről részletesebben az intézmény honlapján (www.bec.ro) lehet tájékozódni.

Eugen Tomac PMP-elnök az alakulat által elért eredmények nyomán lemondott tisztségéből. Tomac szerdán azt nyilatkozta, hogy az alakulat 4,94%-ot ért el a választásokon, és ezt az eredményt “nem is kérdőjelezik meg”, azonban a párt képviselői 1090 óvást nyújtottak be a Központi Választási Irodához és a megyei választási irodákhoz.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.