Felhívás!

481 sofőr maradt jogosítvány nélkül a Speedmarathon akció nyomán

481 sofőr maradt jogosítvány nélkül a Speedmarathon akció nyomán Románia

A szerdán lezajlott Speedmarathon elnevezésű európai szintű ellenőrző akció nyomán 481 sofőr maradt gépkocsivezetői jogosítvány nélkül, tájékoztat csütörtökön az országos rendőr-főkapitányság (IGPR).

A TISPOL- (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata) ellenőrzések keretében zajló akcióban országszerte több mint 1500 közlekedési rendőr vett részt, 737 helyen mérték az utakon a sebességet. Több mint 13 ezer gépkocsi sebességét mérték le, közel 8190 pénzbírságot róttak ki és 481 sofőr jogosítványát függesztették fel.

A rendőrség beszámol a rendhagyóbb esetekről is: a Dâmboviţa megyei Dragodana településen, a 7-es jelzésű országúton például lefüleltek egy 28 éves férfit, aki ittasan, 106 km/órás sebességgel hajtott. Esetében a kilélegzett levegőben 0,76 mg/l volt a légalkohol-koncentráció, bűnvádi eljárást indítottak ellene.

Buzău megyében, Racoviţeni település közelében, a 2-es országúton egy 24 éves nő óránkénti 190 kilométeres sebességgel vezette autóját. Bukarestben pedig 139 kilométeres sebességgel hajtott egy férfi egy olyan szakaszon, ahol a megengedett sebesség 50 km/óra volt.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.