Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Délkelet-Európában premiernek számító műtétet végeztek Bukarestben

Délkelet-Európában premiernek számító műtétet végeztek Bukarestben Tech-Tudomány

Egy bukaresti magánklinikán végeztek először Délkelet-Európában szívműtéteket a Da Vinci Xi sebészrobot segítségével, és immár több mint ezer ilyen beavatkozásra került sor.

Hasonló szívműtéteket csupán hét nyugat-európai központban végeznek és a bukaresti Monza kórház az első ilyen központ Délkelet-Európában.

Hirdetés
Hirdetés

„Az egyre jobb sebészeti műszerek, a szívperfúziós technika és az intraoperatív látórendszer megkönnyítették a minimálisan invazív sebészet fejlődését. Így vált világszerte a sebészeti központok új standard eljárásává. A Monza kórháznak két, robotsebészeti eljárással szívműtéteket végző sebészcsapata van, amelyeket Dr. Theodor Cebotaru és Dr. Lucian Dorobanţu vezetnek. Mindeddig az intézményben több mint ezer ilyen beavatkozást végeztek el a sebészrobot segítségével” – tájékoztat a magánklinika közleményében.

A páciens számára a legfontosabb előnyt az apró műtéti bemetszés jelenti, amely a seb gyorsabb gyógyulását, rövidebb ideig tartó kórházi kezelést eredményez, és nem utolsósorban esztétikailag is előnyösebb. A sebész számára pedig a legfontosabb a precizitás, amellyel a műtétet végrehajthatja, mutatnak még rá.

Képünk illusztráció.

A Da Vinci Xi sebészrobot látórendszere külön képet biztosít a két szemnek, 3D hatást érve el, és kiváló felbontású képet közvetít, ráadásul a kamera 20-30-szoros nagyításra is képes szükség esetén.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük