Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

457 helyszínen végeznek házkutatásokat a DIICOT ügyészei

457 helyszínen végeznek házkutatásokat a DIICOT ügyészei Románia

A Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) és a román rendőrség a csendőrség támogatásával szerda reggel országos szinten 47 akciót hajt végre az ember- és gyerekkereskedelemre, a kiszolgáltatott személyek kizsákmányolására, a migránscsempészetre, a kiberbűnözésre, a kábítószer-kereskedelemre és a különösen súlyos következményekkel járó vagyon elleni bűncselekményekre szakosodott szervezett bűnözői csoportok felszámolására.

Hirdetés
Hirdetés

A DIICOT szerint a szerdai műveletek részét képezik a bűnszervezetek felszámolására irányuló, 2018-ban elkezdett akciósorozatnak.

Az ügyészek és a rendőrök a nap folyamán országszerte 457 helyszínen végeznek házkutatást, és 367 személy előállítására van parancsuk – derül ki a DIICOT közleményéből.

A szerdán végzett házkutatások célja bizonyítékok szerzése a szervezett bűnözői csoportok illegális tevékenységéről, bűnvádi eljárások elindítása és az elkobzandó javak azonosítása.

Az egyik gyanúsított megfenyegette a házkutatást tartó hatóságokat, hogy kihívja a rendőrséget

Az összehangolt akció keretében tartott egyik Giurgiu megyei házkutatáson az egyik gyanúsított megfenyegette az ügyészség fekete ruhás, maszkos embereit, hogy kihívja a rendőrséget.

„Nyugodj meg, kezeket hátra! (…) Érkezik az ügyvéd, kérlek, nyugodj meg!” – mondta az egyik rendőr a férfinak, miközben kollégái próbálták megbilincselni.

„Hé, hívom a rendőrséget!” – válaszolt a gyanúsított a DIICOT által közzétett videofelvétel szerint.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük