Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

2020-tól az inflációnak megfelelő mértékben nő a gyermekpénz

2020-tól az inflációnak megfelelő mértékben nő a gyermekpénz Románia

Kihirdette szerdán Klaus Johannis államfő a törvényt, amely szerint 2020-tól az inflációnak megfelelő mértékben nő a gyermeknevelési pótlék.

Hirdetés
Hirdetés

Az 1993/61-es törvényt módosító jogszabály értelmében az úgynevezett gyermekpénz összege az éves inflációnak megfelelő mértékben nő 2020. január 1-jétől.

A tervezetet a Nemzeti Liberális Párt több törvényhozója terjesztette elő, a szenátus elutasította, a képviselőház azonban döntő házként elfogadta.

Minden,nehéz körülmények között ledolgozott év után négy hónappal csökken a nyugdíjkorhatár

Klaus Johannis kihirdette azt a törvényt is, amely szerint minden, nehéz körülmények között ledolgozott év után négy hónappal csökken a nyugdíjkorhatár.

A 2010/263-as törvényt módosító jogszabály értelmében minden, különleges munkakörülmények között ledolgozott évért négy hónappal csökkentik a teljes nyugdíjra jogosító korhatárt.

A jogszabály szerint 2001. április 1-jétől számítva a jelenlegi háromról négy hónapra emelik a korhatárkedvezményt minden nehéz körülmények között ledolgozott év után.

A tervezetet a Szociáldemokrata Párt (PSD) tagjai kezdeményezték, és azzal indokolták, hogy a nehéz körülmények közötti munka fokozott erőfeszítést igényel és magasabb szakmai kockázattal jár.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük