Felhívás!

Elfogadta a kormány az állás nélkül maradó bányászoknak szánt végkielégítésekről szóló rendeletet

Elfogadta a kormány az állás nélkül maradó bányászoknak szánt végkielégítésekről szóló rendeletet Gazdaság

Elfogadta szerdán a kormány a bányabezárások miatt állás nélkül maradó bányászoknak szánt végkielégítés odaítéléséről szóló sürgősségi rendeletet – jelentette be a miniszterelnöki kancellária vezetője.

Ionel Dancă azt mondta, a gazdasági, energiaügyi és üzleti környezetért felelős miniszter által kezdeményezett sürgősségi kormányrendelet megoldást nyújt a zsilymacesparosenyi (Paroşeni) és hobicaurikányi (Uricani) bányákban tiltakozó bányászok helyzetére.

A miniszterelnöki kancellária vezetője hozzátette, az alkalmazási szabályokat egy későbbi rendelet foglalja majd magában, amelyet közösen dolgoz ki a gazdasági és munkaügyi miniszter.

Súlyos hiányosságok a sertéspestis-járvány kezelésében

Súlyos hiányosságokat állapítottak meg a sertéspestisjárvány terjedését megakadályozó akcióterv végrehajtásában – jelentette be Ionel Dancă.

A kabinetfőnök Adrian Oros mezőgazdasági miniszterre hivatkozva közölte: Románia szankciókat kockáztat az Európai Unió részéről, mert nem sikerült ellenőrzés alatt tartania a kórt.

“Ez egy súlyos helyzet, (…) a következő időszakban megoldásokat kell találni a sertéspestis-járvány terjedésének megakadályozására, hogy elkerüljük azt, hogy az Európai Bizottság exporttilalmat rendeljen el a román sertéshúsra” – nyilatkozta Dancă.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.