Felhívás!

-10 fokot mértek Csíkszeredában, Háromszéken is fagyos volt az éjszaka

-10 fokot mértek Csíkszeredában, Háromszéken is fagyos volt az éjszaka Románia

Mínusz 10,3 Celsius-fokot mértek pénteken hajnalban Csíkszeredában, de Kovászna megyében is jócskán fagypont alá süllyedt a hőmérséklet.

Péntek reggel Csíkszeredában mérték a legalacsonyabb hőmérsékletet az országban, a hőmérők -10,3 fokot mutattak. Eugen Mitea, a nagyszebeni központú Dél-erdélyi Meteorológiai Központ munkatársa arról számolt be, hogy Gyergyóalfaluban mínusz 8, Maroshévízen mínusz 6, míg Székelyudvarhelyen mínusz 1 fok volt.

Kovászna megyében Bodzafordulón volt a leghidegebb, ott -6,5 fokot mértek. Sepsiszentgyörgyön -5,9, Kézdivásárhelyen -4,2, Baróton -4,6 fokig hűlt le a levegő a leghidegebb órákban. Ezzel szemben a megye legmagasabb pontján, a Lakóca csúcson pozitív hőmérsékletet, +5,1 fokot regisztráltak a mérőműszerek.

Sepsiszentgyörgyön tragédiát is okoztak a mínuszok, péntek reggel egy férfit holtan találtak az Erzsébet parkban, egy másik személyt pedig kihűlés közeli állapotban szállítottak a megyei kórház sürgősségi osztályára.

A meteorológus szerint novemberben normálisak a negatív hőértékek a vidékünkön, viszont természetellenesen nagy a minimális és a maximális hőmérsékletek közötti, több mint 20 fokos eltérés.

A következő napokban ugyancsak fagyosak lesznek az éjszakák a megyében, és fokozatosan a nappali hőértékek is csökkenni fognak. Csapadékra november 14-e körül kell számítani.

(Agerpres/hirmondo.ro)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.