A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Polgármester nélkül maradt Kökös és Lemhény

Polgármester nélkül maradt Kökös és Lemhény Kovászna megye

Sebastian Cucu, Kovászna megye prefektusa leváltotta Sánta Gyulát és Lukács Róbertet, Kökös és Lemhény polgármesterét, miután az Országos Feddhetetlenségi Ügynökség (ANI) összeférhetetlenséget állapított meg az elöljárók esetében.

A prefektus nem kívánta kommentálni az ANI döntését, de azt mondta: kötelessége volt leváltani a polgármestereket, miután ezek megtámadták a bíróságon az ANI határozatát, ám ezek nem adtak helyet az óvásnak, így a határozatok jogerőre emelkedtek.

A törvény értelmében a polgármesteri hatáskört az alpolgármesterek veszik át.

Egy csütörtöki polgármester találkozón Demeter Ferenc, Mikóújfalu polgármestere szolidarizált volt kollégáival és rámutatott: ezek “becsületesen dolgoztak és semmit nem loptak”.

Tamás Sándor Kovászna megyei tanácselnök tudomása szerint több más település is van, amelyek polgármesterei hasonló helyzetben vannak.

“Az ANI jelentése szerint a két polgármester a mezőgazdaságban is dolgozott és Európai Uniós alapokat pályázott meg. Tudomásom szerint négy további polgármester van ebben a helyzetben. Szolidárisak vagyunk velük. Nem bűnözőket védünk, hanem azokat, akik közösségükért és családjaikért dolgoztak” – nyilatkozta Tamás Sándor.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.