Felhívás!

Üde és feszes arcbőr 40 éves kor felett

Üde és feszes arcbőr 40 éves kor felett Reklám

Sajnos, ahogy telik az idő, egyre több ránc tűnik elő az arcbőrön. Ráadásul ez az állapotromlás rendkívül gyorsan zajlik le és látványos. Mi lehet ennek az oka? Mit lehet tenni ellene? Hogyan lehet az arcbőr feszes és üde 40 éves kor felett? Cikkünkből kiderül!

Az évek előrehaladtával csökken a kollagéntermelés, valamint a meglévő kollagén és elkezd lebomlani. Mindemellett lassulni kezd a faggyútermelés, és a bőrszárazsággal is számolni kell. Továbbá veszít a bőr a rugalmasságából, öregségi foltok és kipirosodás is jelentkezhet, valamint a hajszálerek megpattanhatnak. Az említettek elkerülése érdekében érdemes kiemelt figyelmet fordítani a bőrápolásra.

Az arcbőr megfelelő tisztítása kiemelt figyelmet kell, hogy kapjon

Az arcbőr megfelelő tisztítására mindig kiemelt figyelmet kell fordítani. Ehhez érdemes egy természetes összetevőkből álló, hatékony arclemosót választani, mely ragyogóan tiszta arcbőrt eredményez. A reggeli és az esti órákban egyaránt időt kell szánni az arcbőr megfelelő tisztítására.

A mindennapos arclemosó használat mellett heti egy-két alkalommal a bőrradírozásra is időt kell szánni. A bőrradírozás segítségével eltávolíthatóak az elhalt hámsejtek, és puhává varázsolható a bőr. Természetesen ehhez a lépéshez is természetes összetevőkből álló bőrradírt kell használni. Szóval az arclemosó és az arcradír egyaránt fontos a megfelelő arctisztítás érdekében.

A hidratálás legalább olyan fontos, mint a megfelelő tisztítás

Fontos, hogy az arc alapos megtisztítását hidratálás kövesse az arcápolási rutin során. Erre reggel és este ugyanúgy szükség van, mint a tisztításra. A nappali órákban nappali arckrémet, az éjszakai órákban pedig éjszakai arckrémet kell használni. Semmi esetre sem szabad a kettőt keverni, hiszen más-más hatóanyagokat tartalmaznak. 

A nappali és az éjszakai arckrém mellett ajakbalzsamot is érdemes használni, mellyel hidratálttá és puhává varázsolhatóak az ajkak. Minden egyes hidratáláshoz használt kozmetikum esetében elengedhetetlen, hogy természetes összetevőkből álljon a készítmény. Kiváló választásnak bizonyulnak a Manuka.store oldalán beszerezhető készítmények.

Nem csak a kozmetikumok járulnak hozzá a tökéletes arcbőrhöz

Egy kiváló minőséget képviselő szemkörnyékápolót is érdemes beszerezni, hiszen a szemkörnyéken található bőr rendkívül érzékeny, ezért extra gondoskodást igényel. A szemkörnyékápolók hidratálnak, és segítenek megelőzni a ráncok kialakulását.

Természetesen nem csak a kozmetikumok járulnak hozzá a tökéletes arcbőrhöz. A megfelelő folyadékfogyasztás, az egészséges étkezés, a megfelelő vitaminpótlás és a rendszeres testmozgás egyaránt pozitívan hat a bőr megjelenésére. Sportolásra hetente két-három alkalommal mindenképpen érdemes időt szánni. Nem kell feltétlenül megterhelő testmozgásra gondolni, a 30-60 perces séták is serkentik a vérkeringést.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.