Felhívás!

Számoljon le az ízületi panaszokkal!

Számoljon le az ízületi panaszokkal! Reklám

Az Új-Zélandon őshonos taréjos zöldkagylóban a porcok és ízületek számára elengedhetetlen glükozamin bioaktív formában található, és ellentétben a mesterségesen előállított glükozamin készítményekkel, könnyebben tud hasznosulni a szervezetben. 

A glükozamint a jó minőségű zöldkagyló kapszula termékek megfelelő formában és kiemelkedően magas mennyiségben (több mint 13 százalékban) tartalmazzák, ezáltal ideális választás az ízületi problémákkal küzdők számára.

Szakítson a porckopással!

A porckopás (más néven artrózis) gyakori ízületi probléma, amely a felnőtt lakosság 15-20 százalékát érinti. Az ízületek csontvégekből állnak, amelyeket ízületi porc borít. 

A porcfelszínek ideális esetben ráfekszenek a porcvégekre, és közel súrlódásmentes mozgást biztosítanak. Az ízületek működésében jelentős szerepe van a belső szalagoknak és az ízületi folyadéknak. A kor előrehaladtával csökken a glükozaminoglikánok mennyisége, és pótlás nélkül romlani kezd a rugalmas szövetek, valamint az ízületek állapota. 

Az elsődleges artrózis általában 45 éves kor felett alakul ki, és gyakran érelmeszesedéssel párosul. A másodlagos artrózist az ízület sérülése, gyulladása, fejlődési rendellenessége vagy túlterhelése (például a jelentős túlsúly miatt) okozza, és ez a betegség nem függ az életkortól.

A porckopás egyik első tünete a fájdalom és az izommerevség, további jellemzője a betegségnek az ízületek alakjának deformitása, amely röntgen vizsgálattal mutatható ki. Amennyiben a fájdalom állandósul, és korlátozott mozgással párosul, szükségessé válhat az orvosi beavatkozás.

Ne fogadja el a fájdalommal teli életet!

A Mannavita zöldkagyló kapszula segít a glükozamin mellett a kondroitin mennyiségét növelni a szervezetben, ezen felül pedig az MPS tartalma a sejtek növekedését és az ízületi folyadék termelődését serkenti, ezáltal enyhíti a porckopás tüneteit.

A helyesen megválasztott táplálékkiegészítőkön túl, az alábbiakat teheti a fájdalommentes mozgás érdekében:

  • Ügyeljen az egészséges táplálkozásra, hiszen a megfelelő mennyiségű tápanyag bevitelével sokat tehet porcai állapotáért.
  • Fogyasszon Omega-3 zsírsavakban gazdag ételeket (például tengeri halakat).
  • Napi minimum 4-5 perc könnyed tornával hatékonyan átmozgathatja izmait és ízületeit, ha pedig teheti, fordítson ettől több időt a testmozgásra!
  • A helyes testtartás és a megfelelő cipő használata elengedhetetlen az ízületek egészségének megőrzése érdekében.

A zöldkagyló kapszula fogyasztása mindemellett ajánlott rendszeres sportolás esetén is, mivel fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatóanyagainak hála, nemcsak az ízületi- és porc-, de az izomsérülések esetén is hatásos segítséget nyújt a regenerálódáshoz. 

A zöldkagyló hatóanyagai segítenek csökkenteni a felépülés időtartamát és jobb erőnlétet, könnyebb mozgást eredményeznek.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.