Felhívás!

A kerti világításról dióhéjban 

A kerti világításról dióhéjban  Reklám

Véget ért a tél, beköszöntött a tavasz. Most már egyre több időt tölthetünk a szabadban. Sőt, nemsokára eljön a nyár is, amikor szívesen vagyunk éjszaka is kint. Persze kellemesebb az időt egy hangulatosan megvilágított kertben, mint egy csupasz környezetben tölteni. 

A kerti lámpák tekintetében a legnagyobb kereslet a leszúrható modellek iránt van. Az egyszerű telepítésük mellett a költséghatékony üzemeltetésük is mellettük szól. A lámpák tekintetében széles kínálat vár minket, éppen ezért érdemes a vásárlást alaposan átgondolni. 

Lámpák fizikai jellemzői 

Elsődleges meghatározó a lámpatest színe és a benne található világítás színei. Óvatosan bánjunk a színekkel. A rikító verziókat próbáljuk kerülni. Csínján bánjunk az idei év divat színével, a barnával is. Egy-egy darab szépen mutat, de nem szabad túlzásba esni vele. A hagyományos ezüsttel sosem fogunk mellényúlni. A hideg és meleg fehér színárnyalatok egyidejű használata kültéren és beltéren sem előnyös. 

Mintázat és formavilág tekintetében már egyszerűbb a döntés. Itt a meglátni és megszeretni elv működik. Az apró pillangóktól a cseppformáig szinte minden alakzat megtalálható.

Lámpák megjelenése 

A lámpa méretének több szempontból is nagyon fontos szerep jut. A legkisebb, 15 centiméter alatti kivitelek irányfényeknek tökéletesek. Fényerősségük méretükhöz mérten alakul, így veteményesbe, virágágyások mellett mutathat még jól. Az ettől nagyobb kivitelek, mondjuk úgy 30 cm-ig már egészen jól látható megoldások. Erősebb a fényerejük is, ezért akár kerti utak, tárgyak megvilágításához is ideális lehet. Az e feletti modellek robosztusabbak, magasabbak, szélesebbek. Így jobban megállja a helyét házi kedvencek házánál. Nagyságukhoz mérten leszúrható tüskéjük is nagyobb. Így az óvatlan farkcsapások vagy a labda utáni szaladgálás, esetleg a fűnyíró működtetése is kevésbé veszélyezteti ezeket a modelleket. 

Lámpák anyaga 

A kerti lámpák tekintetében jellemzően műanyag és üveg felhasználásával készült modellek vannak többségben. Nem kell félni a műanyagtól, mert nagyon tartós, időtállóbb kivitelek, mint mondjuk a fém társaik.

A LEDen Világításodnál kapható dekorációs lámpák jellemzően napelemmel működnek. Ezek garantálják az abszolút költséghatékony üzemeltetést. Tehát a lámpák működésükhöz soha nem fognak áramot fogyasztani. Ezen kívül a lámpáknál még válogathatunk is fényeffektek közül. A színek mellett mintákat, például tűzlobogást is képesek lehetnek megjeleníteni.

A lámpáknak köszönhetően kertünk szebbé változik. Az ott töltött időnk pedig kellemesebbé válik. Sőt, családunkat, barátainkat vagy a környezetünkben élőket is felvillanyozhatjuk ezekkel az aprócska megoldásokkal.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.