Felhívás!

Párátlanítóval a penész ellen

Párátlanítóval a penész ellen Reklám

Sokak életét megkeseríti a penész, ami nem csak esztétikai gondot jelent, hanem akár egészségügyi problémákat is okozhat. Szerencsére van megoldás! Páramentesítő készüléket használva biztosan nem üti fel a fejét a penészgomba! 

A penészgomba megjelenése 

A penészgomba elsősorban a falakon jelenik meg, vagy esetleg a fürdőszobai csempéken, ahol egyébként is különösen magas a páratartalom. A pára kulcsfontosságú ebben a témában, ugyanis ha az nem az optimális 45-65% érték között van, akkor nagy valószínűséggel a magas páratartalom okoz gondot. Onnan is lehet ezt tudni, ha azt tapasztaljuk, hogy a vizes ruháink rendkívül sok idő alatt száradnak csak meg. Elképzelhető még néhány építészeti gond is, mint a hőhíd, jó tehát, ha tisztában vagyunk a lakásunk építészeti sajátosságaival is. 

A penész következménye

A penészfoltok a falon rendkívül csúnyán mutatnak, ráadásul még az egészségünkre is káros, ha penészgomba van az otthonunkban. Allergiás, asztmatikus tüneteket okoz amellett, hogy a magas páratartalom a közérzetünkre is rosszul hat, ezért mindenképpen megoldást sürget a megfelelő páratartalom beállítása. 

Mi tegyünk a megelőzés érdekében? 

A penész megelőzése érdekében szükséges egy mérőműszer beszerzése, amivel figyelemmel tudjuk kísérni, hogy mennyire magas az aktuális páratartalom a lakásunkban. Fontos az is, hogy elegendő gyakorisággal szellőztessünk. Ez télen is lényeges; nem kell attól tartani, hogy kihűl a lakás, hiszen a hideg levegő elsősorban a falakat érinti, azok pedig néhány perc alatt úgysem tudnak kihűlni. Emellett azonban egy jó minőségű páramentesítő készülék beszerzése is ajánlott. Az Airfresh webshopjából számos készüléket rendelhetünk, de nézzük, mi alapján ajánlott választani!

Páramentesítő készülék – Hogyan válasszunk? 

A párátlanító vagy páramentesítő készülék csodafegyver a penész ellen; ha van egy ilyen berendezésünk, biztosan nem kell többet a penész miatt törni a fejünket: tiszta levegőjű, kellemes környezetben élhetünk, és ruháink is akár 2-3-szor gyorsabban száradnak meg, ha beruházunk egy ilyen termékre. A választék igen nagy, ezért nem árt tudni néhány hasznos információt, amik segítenek a választásnál. 

Alapvetően az alapján vannak csoportosítva a párátlanító készülékek, hogy mekkora méretű helyiségben képesek hatékonyan kifejteni a hatásukat. Vegyünk egy 40 m2-re használatos készüléket: ez 1-2 helyiséget képes párátlanítani, de nagyobb lakás, több helyiség esetén nagyobb kapacitással rendelkező páramentesítő készüléket kell vásárolni. Praktikus, mivel ezek már igen nagy mennyiségű vizet össze tudnak gyűjteni, az oldalukon található tömlőcsatlakozón keresztül pedig leengedhető a lefolyóba a víz. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.