Felhívás!

Ezért van szükség otthon termoszra!

Ezért van szükség otthon termoszra! Reklám

Télen, nyáron, jó időben vagy esőben, különböző időjárási körülmények között gyakran utazunk. Ha gyerkőcökkel tesszük ezt, akkor érdemes magunkkal vinni egy kis elemózsiát, főleg, ha a nagyszülők, barátok, akikhez megyünk, messze laknak tőlünk még kocsival is. Vannak olyan szülők is, akik külön ennivalót szeretnének beküldeni gyerkőcüknek az oviba. Mindkét alkalomkor érdemes az ételt a gyerkőcnek megfelelő méretű ételtároló termoszba tenni.

Nem mindegy, mekkora az a termosz

Vegyünk egy nagyon egyszerű példát: elindulnak a Balaton partjára, a gyerekkel. A felnőtteknek tökéletes a szendvics is, ám a kicsinek érdemes lenne valami laktatóbbat bepakolni. Irány a konyha, előveszi az egyébként is használt termoszt, hogy eltegyen a gyerkőcnek pár finom falatot. Az úton meg is éhezik, ám egy jó részét ki kell majd dobni, hiszen hamar jóllakik. 

Sajnos az átlagos termoszok mérete túlságosan nagy a gyerkőcöknek. Hiába pakolunk el nekik bennük levest vagy főfogást, nem fogják tudni megenni mindet. Éppen ezért érdemes a gyerkőc méretének megfelelő kivitelt beszerezni. 

Hasonló a helyzet akkor is, ha az oviba vagy akár a nyári napközis táborba külön ebédet szeretne a gyermeknek csomagolni, mert allergiás valamire, vagy az éppen aznapi ételek egyikét sem szereti. 

A Menő Manó Gyermekdivatnál kapható termoszok különböző stílusokban érhetőek el, így minden gyermekhez meg lehet találni a legtökéletesebbet.

Hogyan válasszon?

Nos, mivel a termoszt nem az egészen kicsi gyermekeknek találták ki, így mi azt ajánljuk, ne egyedül válogasson. Egy üres délutánon üljön le a gyerkőccel a számítógép vagy laptop elé, és nézzen körül a kínálatban. A gyermekek általában sokkal jobban vigyáznak arra, amit ők maguk választhattak ki.

A termosz villakanállal – azaz angol nevén sporkkal – érkezik, így evőeszközt már nem kell hozzá venni. Természetesen ha azt szeretné, hogy ne termoszból, hanem rendes tányérból, evőeszközzel történjen az étkezés, arra is van lehetősége. Érdemes a gyermek által kiválasztott mintájú étkészletből és evőeszközökből a nagyszülőknél is tartani egy szettet, ugyanis ha ott alszik, sokkal szívesebben eszik majd ezekkel, ezekből. A termoszhoz mi azt ajánljuk, válasszanak egy édes kulacsot is!

Nem csupán az a fontos, hogy mit eszünk

Kisgyermekek esetében nagyon fontos, hogy sok folyadékot fogyasszanak. Sajnos azonban a legtöbb gyermek egyszerű pohárból csupán egy ideig szeret inni. Éppen addig élvezi a pohár használatát, ameddig még új, és ettől érzi magát “nagyobbnak”. Mikor ezt a korszakot kinövi, márpedig sajnos ez hamar be szokott következni, akkor bizony új módszert kell találni az ivás motivációjaként. A termoszokhoz illő kulacsok nagyon aranyos mintával rendelkeznek, ivást segítő szívószállal, így biztos lehet benne, hogy a gyerkőc szívesebben iszik majd! 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.