Felhívás!

Az iRobot képességeinek kiterjesztése ifttt applet használatával

Az iRobot képességeinek kiterjesztése ifttt applet használatával Reklám

Az ifttt applet használata olyan, mintha az iRobot applikációt gyorstalpalóra küldenénk, és extrán megnövelnénk a tudását. Ezzel a megoldással ugyanis szinteket emelhetünk a robotporszívó által nyújtott kényelmi funkciókon.

A cikk keretei között nemcsak az ifttt applet által biztosított plusz megoldásokat fogjuk részletezni, hanem a használatba vétel folyamatát is megvilágítjuk lépésről lépésre. Ennek köszönhetően gyerekjáték lesz mind az összekapcsolás, mind pedig a mindennapos használat.

Pontosan miért bizonyulhat előnyösnek az ifttt applet használata?

Habár az iRobot Home applikáció használatának köszönhetően számos funkció és beállítás eszközlésére adottak a lehetőségek, egyes funkciók mégis túlmutatnak az applikáció tudásán.

Mennyire hasznos lenne például, ha a modern robotporszívó működés közben érzékelné a telefoncsörgést, és magától leállna. Illetve akkor is felfüggeszthetné a takarítást, amikor a munkából hazaérkezve épp belépünk a lakásba.

Az iRobot Home applikáció ugyan önmagában nem képes ilyenekre, ugyanakkor a kiegészítő ifttt applet alkalmazásának köszönhetően jelentősen kibővülhetnek a lehetőségeink.

Így tudjuk a gyakorlatban is alkalmazni az ifttt applet képességeit

Az ifttt applet eléréséhez először is az ifttt honlapját kell megnyitnunk, majd pedig a regisztráció folyamatán kell végigmennünk. Amikor ezzel készen vagyunk, akkor az ifttt applikációt az okostelefonunkra is le kell tölteni, majd pedig egyszerűen beléphetünk a létrehozott fiókunkba.

Ha ezzel is megvagyunk, akkor már csak a megfelelő applet kiválasztása lesz hátra a rendelkezésre álló variációk közül. Ezt követően az iRobot Home regisztrációs adataink segítségével az appletbe kell belépnünk, és megoldani a kapcsolódást.

Amikor ezt a teendőt is sikerült abszolválnunk, onnantól kezdve nincs más dolgunk, mint használni az applet által nyújtott kiegészítő kényelmi funkciókat.

Az ifttt applet használatával a következő előnyökre tehetünk szert

Az ifttt applet által kínált egyik többletmegoldás a fentebb is említett takarítás szüneteltetése. Fontos tudnivaló ezzel kapcsolatban, hogy kizárólag Android készüléken használható. Borzasztó hasznos lehet, hogyha épp akkor várunk kiemelten fontos telefonhívást, amikor az okoskészülék takarítást végez.

A másik kényelmes funkció a takarítás automatikus megkezdését fogja aktiválni. Az applet összekötésével és működésbe hozásával ha épp dolgozni mentünk, a készülék érzékelni fogja, hogy elhagytuk a lakást.

Amint az otthontól az előre beállított távolságra értünk, a robotporszívó bármiféle mechanikus kapcsolás nélkül is hozzálát majd a takarításhoz. Akár dolgozni, bevásárolni vagy egyéb ügyeket intézni megyünk el otthonról, mire hazaérünk, már patyolat tisztaság fogadhat bennünket.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.