Felhívás!

Nincs kedved kimenni a zord időbe? Megoldás a problémádra: a spinning!

Nincs kedved kimenni a zord időbe? Megoldás a problémádra: a spinning! Reklám

Megérkezett az ősz, egyre zordabb az időjárás a rendszeres esőzésekkel, köddel és faggyal tarkítva, amely természetesen szép is tud lenni, ha az ember a meleg szobából szemléli egy bögre forró tea társaságában. Azonban elkeserítő azoknak, akik szabadidejüket biciklizéssel töltötték. Vannak, akik a hűvös időjárás ellenére is biciklire pattannak – amely kivitelezhető megfelelő védőfelszerelés és csúszásmentes gumik beszerzésével -, azonban többen nem szeretnék az egészségüket kockáztatni. 

Azok számára, akik nem rendelkeznek erős immunrendszerrel, reumájuk van, vagy könnyen megfáznak, kockázatos lehet az ősz végi, téli szabadtéri biciklizés. Ám létezik egy megoldás, amelynek köszönhetően kielégítheted a mozgás utáni vágyadat úgy, hogy nem kockáztatod az egészségedet, és még a tekerésről sem kell lemondanod. Mindez a spinning segítségével megvalósítható!

Szobabicikli vagy spinning?

Míg régebben a szobabicikli nyújtotta a legideálisabb edzőtársat a zordabb időjárás esetében, addig ma már a spinning hódít. A szobabiciklivel is el lehet pár száz kalóriát égetni, miközben filmezel, azonban nem jelent túl nagy izgalmat hosszú távon. Spinning alkalmával mindamellett, hogy társaságban töltheted azt az egy órát, az edző buzdítása mellett rombolhatod le korlátaidat és veheted rá magad a teljesítményed fokozására.

A fejlődést és az edzésen elérteket legegyszerűbben egy modern sportóra segítségével tudod nyomon követni – amelyet a Bicajozz.hu weboldalán be is szerezhetsz -, hiszen a folyamatos monitorozásnak hála könnyen összehasonlíthatod munkavégzésedet és kitűzheted az elérendő célokat.

A bérlet megvásárlásával sem lesz többé kifogásod, és te is sokkal jobban fogod érezni magad, ha teljesíted a kitűzött célodat, tested garantáltan meghálálja a törődést. Manapság már egyre több fitneszcentrumban találkozhatsz spinning csoportos órákkal, így akár a közeledben is felfedezhetsz egy ilyen lehetőséget. 

Miért előnyös a spinning?

Amennyiben egész évben becsületesen edzettél, akkor a szervezeted számára sem jó, ha télre hivatkozva hirtelen abbahagyod a rendszeres testmozgást. Az előzőekben elégetett kalóriamennyiség most megmarad, hiszen az étkezésben nem biztos, hogy módosításokat fogsz végrehajtani. Azonban így gyorsan felszaladnak az év eddigi részében kordában tartott kilók. Érdemes kipróbálnod legalább egy óra erejéig a spinninget, hiszen a jó társaság és a pörgős zene mellett változatos tempóval, hegymenetekkel, versenyekkel teheted még színesebbé az edzést. 

A gyakorlat helyes tempóban való végrehajtását követően garantált lesz a kellemes fáradtság az edzés végeztével. Egy átlagos spinning órán megközelítőleg 700 kalóriát is elégetsz, így ezen mozgásforma segítségével akár növelheted is az állóképességedet, mire tavasszal újra előveszed a biciklidet a garázsból. Javíthatod a keringési rendszer teljesítményét, erősítheted a szívet és az érfalakat egyaránt. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.