Felhívás!

Kell neked a hőszigetelés?

Kell neked a hőszigetelés? Reklám

Sokat hallani manapság az épületek energetikai fejlesztéséről, az energiatakarékosságról, a napelemes rendszerekről és az épületek hőszigeteléséről. A lehetőségek sokfélék, ha az ingatlant energetikai szempontból szeretnénk fejleszteni és azt is látjuk, hogy egyre többen belevágnak a korszerűsítésbe. 

Na de honnan tudhatnánk, hogy nekünk szükségünk van-e hőszigetelésre? Nyilván senki sem szereti feleslegesen szórni a pénzét és olyan befektetéseket keres, amelyek hosszú távon is megérik. Így aztán fontos kérdés, hogy mi hasznos számára, hogy a befektetés mennyi idő alatt térül meg, hány évre szól és milyen előnyökkel jár együtt.

A rossz hőszigetelés jelei

A rossz hőszigetelésnek konkrét jelei vannak, amelyeket észlelve bizony érdemes megfontolni az épület utólagos hőszigetelésének kialakítását. 

A jelek közé tartozik a magas fűtésszámla és nyáron a magas villanyszámla is, ha sok a ventilátor, illetve klímaberendezéseket kell használnunk nyaranta a forróság elleni védekezés érdekében.

A rossz hőszigetelést jelzi az is, ha a falakon párakicsapódás vagy nedvesedés jelentkezik. Sajnos ezek nem csak esztétikai szempontból vezetnek kellemetlen következményekhez, hanem a nedves környezetben megtelepedő és szinte kiirthatatlan penész és gomba a házban lakók egészségére nézve is komoly kockázatot jelent. A nedves falaknak további következménye, hogy bizonyos idő elteltével az épület szerkezetét is gyengíthetik, akár olyan mértékben, hogy később helyrehozhatatlanná válik a probléma.

A magas rezsi, a penész és gomba megjelenése, a dohos levegő, a salétromos falak esetén mindig meg kell vizsgálni az épület hőszigetelésének lehetőségét! Ha pedig a lakásban tartózkodva alacsony a komfortérzetünk és rendszeresen attól az érzéstől szenvedünk, mintha áradna a hideg a falakból, akkor biztosan hőszigetelésre lesz szükségünk.

Mit jelent a rossz hőszigetelés?

Az ingatlan természetesen folyamatosan veszít a hőből. Csak az nem mindegy, hogy mennyit. Amikor a veszteség 40%-a a rossz vagy hiányzó hőszigetelés miatt jön létre, akkor az azt is jelenti, hogy a helyesen megválasztott hőszigetelő alapanyagokból készült, szakszerűen kivitelezett hőszigetelő rendszer segítségével ennek a nagy része könnyedén megtakaríthatóvá válik! A Hozo hőszigetelés webáruházban a hőszigetelő anyagok kiváló minőségben és széles választékban várják azokat a vásárlókat, akik nem szeretnék tovább fűteni az utcákat és hasznosan szeretnék elkölteni a befektetésre szánt pénzüket.

A szigetelés előtti fűtési költségek azonnal akár 40%-ot csökkenhetnek. Az ingatlan komfortosabb, levegője egészségesebb lesz. Az energetikai jellemzők javításával az épület értéke is magasabbá válik és ha úgy hozza a szükség, könnyebben lesz értékesíthető az ingatlanpiacon. A befektetés egy 100 nm alapterületű, 120 nm falterülettel rendelkező ház esetén akár már 2 és fél év alatt is megtérülhet. S a megtérüléstől kezdve nincs is más dolgunk, mint a számlákon megspórolt pénzünket újabb hasznos befektetésekbe tenni. Vagy élvezni az életet.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.